Grote Kerk Edam
Grote Kerk Edam

De Japanse fortepianiste Mayumi Eguro speelt regelmatig in Europa en Japan, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Zij is fortepianiste van het Thalia Ensemble. De concerten, die zij gegeven heeft o.a. tijdens het Oude Muziek Festival in Utrecht, op de Fritz Neumeyer collectie in Duitsland en in het Vleeshuis en de AMUZ in Antwerpen werden zeer gewaardeerd.

Samen met natuurhoornist Hylke Rozema heeft zij een aantal concerten gegeven in Japan.

Ook haar soloconcerten in Japan waren een succes. Tijdens de International Artist's Presentation in Antwerpen werd zij zowel in 2009 met Hylke Rozema als in 2012 met het Thalia Ensemble geselecteerd als "het veelbelovend ensemble”. Zowel het concert van het Thalia Ensemble als Mayumis solo optreden in het paleis Queluz in Portugal in 2014 werden uitgezonden door de Portugese Radio Antena 2. Mayumi won de hoogste prijs van de 1ste “International Music and Art competition for high school students” in Japan.

 

Deze pianiste zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Grote Kerk Edam

 

foto Marco Borggreve
foto Marco Borggreve

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten en treedt zowel solo als in andere samenstellingen op. Zo toerde hij in 2015 als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Quentin Clare langs alle grote zalen van Nederland. Tobias won de Dutch Classical Talent Award en met duopartner en violist Piotr Jasiurkowski ontving hij de publieksprijs. Hieraan vooraf ging een grootschalige tour door Nederland, een CD-opname en Radio opnames

 De achterliggende jaren was hij eveneens succesvol op concoursen als het Almere Chamber Music Competition, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Grand Dominique, het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours. 

 

 

Deze pianist zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Grote Kerk Edam

Yukiko Hasegawa

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint in Japan al op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Vanaf 1998 studeert ze piano bij Moto Sasaki, Tusa Ertzebet en Amadeus Webersinke in Tokio, alwaar ze een Master diploma behaalt in 2004. In dit jaar leert ze de fortepiano's van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten kennen, en ontwikkelt ze een interesse voor authentieke uitvoeringspraktijk. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Ook begint ze aan de studie Fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. Tevens krijgt ze orgellessen van Pieter van Dijk. 
Ze ontvangt een Bachelor of Music diploma in 2008 en in 2009 voor respectievelijk piano en fortepiano. In deze jaren is Yukiko een Ambassadorial Scholar van het International Rotary Foundation. In september 2011 behaalt Yukiko het Masterdiploma voor piano aan het Conservatorium van Amsterdam.  Haar docent Willem Brons benoemt Yukiko Hasegawa "als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen."

 

Deze pianiste zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Grote Kerk Edam

Duo Marcet - Ruiz

Eduard Marcet (viool) en Carol Ruiz (piano) leren elkaar kennen in Barcelona op jonge leeftijd tijdens hun Studies aan het Conservatorium van Badalona.

Later komen zij elkaar tegen in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht waar beiden hun Master Studies hebben gevolgd.

Kort hierna begint hun samenwerking en vormen ze het duo ‘Marcet-­‐Ruiz” met het idee om de mogelijkheden te verkennen van viool en pianomuziek; ze spelen werken van Klassieke componisten zoals Haendel, Corelli, Mozart en Brahms tot Spaanse muziek van de Falla , Catalaanse liederen van E. Toldra en ook Tango Muziek van A. Piazzolla en C.Gardel.

In 2013 komt als hoogtepunt hun eerste CD uit met werken van Haendel, Massanet en Monti. Eduard en Carol geven regelmatig optredens in Spanje en in Nederland en zijn bezig met de voorbereiding van een tweede CD, deze wordt verwacht in 2016 uit tekomen.

 

 

Dit duo zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Grote Kerk Edam

Boni-Li-A-Sam (SOLO)

Boni Li-A-Sam  begon zijn muzikale educatie op 8-jarige leeftijd aan de Volksmuziekschool Willem Gehrels te Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij vioollessen van mevrouw Hetta Rester van kamermuziekcentrum De Suite. En was tot 12 jaar daarna te vinden in diverse orkesten en ensembles, waarin zowel klassieke als zogeheten lichte muziek werd uitgevoerd (w.o. het Amsterdams Theaterorkest o.l.v. Tom Löwenthal).

Op zijn 15e levensjaar startte hij met klassieke pianolessen. In die periode werd ook zijn warme belangstelling voor de piano verder gewekt.

Hij werd daarbij geïnspireerd door het klavierspel van zijn toenmalige bovenbuurman jazzpianist Nico Bunink en pianist/dirigent/componist Tom Löwenthal. 

 

 

Deze pianist zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Kapsteeg 3

Duo AntiMa

Duo AntiMa is ontstaan in Amsterdam, 2015 en bestaat uit de Bulgaarse pianiste Tsarina Marinkova en Oekraïense violiste Anna Antypova. Tijdens gezellige avonden ontstond er chemie tussen Tsarina en Anna en AntiMa was geboren. Deze sterke band werd bevestigd door een aantal concerten.

 

Dit duo zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Damplein 1- Stadhuis / VVV

Artem Belogurov, piano and historical keyboards.
Known equally for his “verve, wit, and delicatesse” (Boston Musical Intelligencer) and his “infinite tenderness” (Evening Odessa), Artem Belogurov has an extensive repertoire, ranging through four centuries of solo and chamber works.

His interest in period performance leads him to historical keyboards, including clavichord, harpsichord, and fortepianos spanning the eighteenth and nineteenth centuries.

As a soloist and in chamber groups, Artem has performed in a wide variety of venues, among them Jordan Hall, Harvard Musical Association, the Universität der Künste in Berlin, the Musikhochschule in Hanover, St Andrews University in Scotland, the Odessa Philharmonic Hall in Ukraine, the Rachmaninoff Society in Saint Petersburg, Castello di Galeazza in Italy, Tivoli Vredenburg in Utrecht, and the Muziekgebouw in Amsterdam.

 

Deze pianist zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Voorhaven 135 - P.K. De Swaen

Lieselotte van Tol

Lieselotte van Tol (1994, Sassenheim) begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgde daar gedurende vier jaar het Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO), waarbij ze les kreeg van Marlies van Gent en Laura Sandee. Na het voltooien van haar gymnasiumopleiding in 2012, begon zij met de studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Deze studie heeft ze gecombineerd met Practicum Musicae Piano (deeltijdopleiding) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze les heeft gehad van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In september 2015 is Lieselotte gestart met haar studie piano aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium van Rotterdam) waar ze studeert bij de Belgische pianist Stéphane de May. Deze studie combineert zij met de master Applied Mathematics aan de TU Delft.

 

 

Deze pianiste zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Damplein 1 - Stadhuis / VVV

Arpa Animato

Arpa Animato

Arpa Animato is een pedaal-harpenensemble bestaande uit harpistes Femke Klouwer, Nienke Losekoot en Lisanne Koot.

 

Arpa Animato treedt in wisselende samenstelling op bij tal van gelegenheden, zoals kerkdiensten, bruiloften, begrafenissen, exposities, openingen, lezingen en meer. De harp is een veelzijdig instrument en dat laat Arpa Animato graag horen. 

De harpistes hebben niet alleen bekende klassieke muziek in hun repertoire, maar ook jazzy deuntjes, popmuziek, keltische (volks)liederen en temperamentvolle Spaanse muziek.

De leden van Arpa Animato zijn allemaal op jonge leeftijd begonnen met harp spelen bij de Muziekschool Waterland. Inmiddels zijn zij een hechte groep geworden met heel veel ervaring en een gedeelde passie voor het harpspelen.

Als kleine meisjes waren zij al gegrepen door de pracht van het instrument harp en dat is nooit meer veranderd.

 

Deze 3 harpistes zullen tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Breestraat 8 

 

 

page loading