Aidan Mikdad

Aidan werd geboren als zoon van een Nederlandse moeder en Syrische vader. Hij kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen aan de muziekschool van Amsterdam. Momenteel studeert hij bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij regelmatig pianolessen bij internationale pianisten als Jean-Yves Thibaudet en anderen.

Carrière

Aidan speelt vooral muziek van klassieke componisten als o.a. Bach, Beethoven, Brahm, Chopin, Debussy, Haydn, Liszt, Mozart, Ravel, Rachmaninov, Skriabin en Prokofiev.

Aidan ontving ook een aantal awards voor zijn muziekuitvoeringen.

Zo won hij in 2014 de "International Piano Competition" van Lagny-sur-Marne, in 2015 het Klavier Festival Ruhr Scholarship uit handen van Hélène Grimaud, in 2016 International Piano Competition "A. Scriabin" en in 2017 de "Royal Concertgebouw Young Talent Award".

Aidan geeft ook vele concerten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven (1995) studeert momenteel in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding met een 10 afsloot. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar bij Marlies van Gent aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Boris Berman, Paul Badura-Skoda, Leslie Howard, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Ilona Timchenko, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

 

 

Wij zijn Robert Poortinga (piano) en Meri Khojayan (viool). Nadat wij in Belgie, Oostenrijk en Duitsland gewoond hebben, wonen we nu in de stad Zutphen. Door onze intensieve samenwerking hebben wij afgelopen maart de eerste prijs voor viool solo, eerste prijs voor begeleiding en de 'Grand-Prix' voor ons duo-spel gewonnen tijdens de 'Musical Fireworks Competition' te Baden-Württenberg. Mede hierdoor hebben wij projecten opgestart in Amerika, Duitsland, Italië en Spanje.

 

Na het integraal uitvoeren van de Beethoven sonates in 2016, tijdens het 'Music without borders' Festival in de Verenigde Staten, en de Brahms sonates in 2017 zijn wij ons nu op een duo-repertoire uit andere delen van Europa, dan Duitsland en Oostenrijk. De prachtige sonate van Debussy voor piano en viool is een van deze werken. Een selectie van de vele virtuoze Spaanse dansen geschreven door Pablo de Sarasate geeft het temperament van de Spaanse bevolking goed weer. 

 

 

Voor meer informatie over ons kunt u onze website bezoeken: www.robertandmeri.com voor bijvoorbeeld onze opnames.

 

Orestis Dimitriadis

Orestis behaalde in 2010 zijn Conservatorium diploma  in Tessaloniki met grote onderscheiding. Daarna vervolgde  hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht met Martyn van den Hoek waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. 
Hij soleerde met de ‘Internationale Donau Philharmonie’ in Oostenrijk, waar hij het pianoconcert van Mozart in C majeur, KV 467 speelde. Orestis kreeg masterclasses  van vele voorname piano docenten. Hij nam deel aan de Festivals: ‘Schubert aan de Waal’  en in Oostenrijk aan het festival ‘Musik Zentral’ in Bad Aussee. 
Orestis woont in Utrecht en geeft recitals en kamermuziekconcerten in binnen en buitenland. Hij vormt een duo met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen. Zij spelen vooral hedendaagse werken. Met de celliste Judith Groen speelt Orestis een klassiek repertoire.

 

www.orestisdimitriadis.nl

 

Boni Li-A-Sam  begon zijn muzikale educatie op 8-jarige leeftijd aan de Volksmuziekschool Willem Gehrels te Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij vioollessen van mevrouw Hetta Rester van kamermuziekcentrum De Suite. En was tot 12 jaar daarna te vinden in diverse orkesten en ensembles, waarin zowel klassieke als zogeheten lichte muziek werd uitgevoerd (w.o. het Amsterdams Theaterorkest o.l.v. Tom Löwenthal).

Op zijn 15e levensjaar startte hij met klassieke pianolessen. In die periode werd ook zijn warme belangstelling voor de piano verder gewekt.

Hij werd daarbij geïnspireerd door het klavierspel van zijn toenmalige bovenbuurman jazzpianist Nico Bunink en pianist/dirigent/componist Tom Löwenthal. 

 

 

Lieselotte van Tol (1994, Sassenheim) begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgde daar gedurende vier jaar het Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO), waarbij ze les kreeg van Marlies van Gent en Laura Sandee. Na het voltooien van haar gymnasiumopleiding in 2012, begon zij met de studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Deze studie heeft ze gecombineerd met Practicum Musicae Piano (deeltijdopleiding) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze les heeft gehad van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In september 2015 is Lieselotte gestart met haar studie piano aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium van Rotterdam) waar ze studeert bij de Belgische pianist Stéphane de May. Deze studie combineert zij met de master Applied Mathematics aan de TU Delft.

 

 

 

Arpa Animato

Arpa Animato is een pedaal-harpenensemble bestaande uit harpistes Femke Klouwer, Nienke Losekoot en Lisanne Koot.

 

Arpa Animato treedt in wisselende samenstelling op bij tal van gelegenheden, zoals kerkdiensten, bruiloften, begrafenissen, exposities, openingen, lezingen en meer. De harp is een veelzijdig instrument en dat laat Arpa Animato graag horen. 

De harpistes hebben niet alleen bekende klassieke muziek in hun repertoire, maar ook jazzy deuntjes, popmuziek, keltische (volks)liederen en temperamentvolle Spaanse muziek.

De leden van Arpa Animato zijn allemaal op jonge leeftijd begonnen met harp spelen bij de Muziekschool Waterland. Inmiddels zijn zij een hechte groep geworden met heel veel ervaring en een gedeelde passie voor het harpspelen.

Als kleine meisjes waren zij al gegrepen door de pracht van het instrument harp en dat is nooit meer veranderd.

 

 

 

 

 

Eline de Gast en Ellyne Wieringa hebben elkaar in 2012 ontmoet op de vooropleiding van Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Al tijdens de vooropleiding begon hun duospel dat zich in de jaren erna heeft ontwikkeld tot een hoog niveau. Ellyne Wieringa begon met vioollessen toen ze vier jaar oud was. Toen ze op haar achtste de piano ontdekte bleek dat toch een grotere favoriet. Sindsdien is ze altijd gepassioneerd piano blijven spelen en heeft ze les gehad bij verschillende pianodocenten in Rotterdam en omstreken. Eline de Gast heeft haar passie voor de piano ontdekt toen ze acht jaar oud was. Ze komt uit Sommelsdijk en heeft tijdens haar jeugd met veel plezier pianolessen gevolgd op de muziekschool ‘Goeree-Overflakkee’.

 

De pianisten studeren beiden aan Codarts bij Stéphane de May en Bart van de Roer.

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin Scott Joplin furore maakte met zijn ragtimecomposities, terwijl het romantische repertoire in de café’ s en restaurants onverminderd populair bleef.

Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek en ragtime. De enige ambitie was: een plezierig achtergrondgeluid, als begeleiding voor gezelligheid, eten en drinken.

 

Dit salonorkest zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Voorhaven 135 - P.K. De Swaen

Toen Hielko Ubels 10 jaar was begon Hielko met orgellessen op de muziekschool in Bennekom.

Deze lessen gingen zeer voorspoedig waardoor zijn docent, toen hij 15 was, adviseerde om pianolessen erbij te nemen om de techniek verder te verbeteren.

 

 

 

Alexander Koeznetsov, piano

Bettina Elzas, sopraan

Corina Westphal, mezzo sopraan

Ernst (piano) en Dick (contrabas) en Ab (drums) kennen elkaar van jazz workshops die in de jaren 90 in Amsterdam werden gegeven door het (nu helaas opgeheven) Amsterdams Muziek Kollectief, een groep enthousiaste docenten, allen gepokt en gemazeld in de jazz muziek. De duo bezetting leent zich uitstekend om het wat meer traditionele en melodieuze jazz repertoire ten gehore te brengen. Denk hierbij aan de typische “standards” van George Gershwim, Cole Porter , Carlos Jobim, maar ook de meer onbekende en recente composities van Oscar Peterson (waar beiden een voorliefde voor hebben).

 

 

 

Erik de Laeter & Cobi Zilver

Cobi Zilver (alt- en tenorsax) en Erik De Laeter (piano/keyboard) hebben al menigmaal opgetreden tijdens de PianoWandeling Edam.

https://www.youtube.com/watch?v=8IUzbqvgMwU 

 

Standards (blues, jazz, pop/rock) o.a. “Ain’t misbeheaving”, “Black Orpheus”, “Bluesette”, “Desafinado”, “Java jive”, “Over the rainbow”, “Recado bossa”, “Summer samba”, …

Demo:

https://www.youtube.com/watch?v=BiIv64ra5CU

 

Referenties: - Pianowandeling Edam 2012, 2013, 2014 en 2015, Rondje Piano Schagen 2015 en Muzikale Wandeling Wervershoof 2015.  Cobi speelt tenorsax in big band “Big Gig” uit Wognum

 

 

 

 

 

Nol van Beek

Nol van Beek is een ervaren pianist met een zeer brede muzikale belangstelling. Waar mensen in een informele sfeer bijeen zijn zorgt hij voor onderhoudende en muzikaal verantwoorde achtergrondmuziek.
Muziek die niet overheerst, want mensen willen juist op dit soort gelegenheden met elkaar een gesprek aanknopen of een businessdeal sluiten.
Zijn pianospel wordt door veel mensen zeer gewaardeerd en verhoogt de sfeer op deze bijeenkomsten.

Als u belangstelling heeft of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen neem dan contact met hem op.

 

 

 

Ik ben al vanaf mijn geboorte met muziek opgegroeid. Mijn vader speelde viool en klarinet, en mijn moeder piano en zang. De eerste pianolessen kreeg ik van mijn moeder op 4-jarige leeftijd. En de lessen zijn nooit gestopt. Van docenten naar muziekschool en vervolgens naar het conservatorium. Van het spelen van solostukken naar het begeleiden van solisten, ensembles, salonorkest en koren.

Door het begeleiden van solisten wilde ik weten wat er zich technisch afspeelde in het strottenhoofd. De vraag die mij toen bezig hield was: hoe kan ik de klankkleur krijgen die ik wil horen? Om dat te weten te komen heb ik zelf zangles genomen. En met het zoeken naar de mooiste klankkleur blijf ik bezig.

 

 

 

 

 

Mary Koer

Mary Koer speelt piano vanaf haar vierde jaar. Zij kreeg pianolessen van haar moeder (Agnes Kauffman) en later van pianist David Mannesse. Mary is begonnen met begeleiden in 2005 als pianiste van een pop-musical dameskoor, wat ze enkele jaren gedaan heeft. Hierna heeft ze 6 jaar een kerkkoor in Edam als vaste pianiste begeleid.

Ze is sinds 2008 de vaste pianiste van het pop-musical koor Voices Santé in Edam en valt met enige regelmaat in als invalpianiste bij andere koren en een harmonieorkest.

 

 

 

 

Frank Eerenstein (1962) kreeg zijn eerste pianolessen toen hij 7 jaar oud was. Vanaf zijn tienerjaren deed hij ook ervaring op aan het orgel en in het schoolorkest. Zijn conservatoriumstudie voltooide hij aan de Folkwang Hochschule in zijn geboortestad Essen (Duitsland).

Zijn opleiding zette hij voort aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en piano bij Hans Dercksen, ging na een jaar verder op het hamerklavier met de pianist Vaughn Schlepp.

 

Deze pianist zal The Close Voices begeleiden en ook solo optreden tijdens de PianoWandeling

 

 

 

The Close Voices

Liduine Thorn (sopraan), Inge Veldkamp (mezzo) en Bart de Vries (bas-bariton) zijn geoefende amateurzangers die sinds 2014 samen zingen onder de naam The Close Voices.

Hun repertoire bestrijkt een breed spectrum, van vroege renaissance tot romantisch en ook populair repertoire. Meestal zingen ze a capella, hier in Edam treden ze voor het eerst op met hun goede vriend Frank Eerenstein aan de piano.

 

 

  

 

 

 

 

Zowel in de muziek als in de natuurwetenschap bestaat er iets geheimzinnigs, dat ons af en toe met onbeschrijflijke gevoelens van schoonheid raakt en kippenvel veroorzaakt. Als toehoorder en componist is Ingo op zoek naar die weinige, kortstondige momenten, die ons leven oneindig verrijken.

Zijn muzikaal talent werd al vroeg ontdekt. Hij kreeg al op 6 jarige leeftijd zijn eerste pianoles. Op eigen initiatief verdiepte de jonge leerling zich in de pianowerken van Beethoven en Prokofjew. Bezield door de emotionele diepte en schoonheid van deze stukken, begon Ingo zelf te componeren en zich autodidactisch meerdere muziekinstrumenten toe te eigenen.

Samen met componist en regisseur Dieter Schönbach bewerkte hij in 1993 voor het Muziektheater im Revier (Gelsenkirchen) de Mozart-opera Cosí fan tutte voor 6 instrumentalisten, die op het toneel in de cast van de opera werd geintregeerd. De uitvoeringen werden door pers en publiek geprezen.

 

 

 

 

 

 

Mark Kirkenier

Ik ben Mark Kirkenier, professioneel pianist en toetsenist, mijn bedrijf heet MK Music.

Ik geef (huiskamer)concerten en verzorg de muzikale omlijsting van recepties, diners, uitvaarten, beurzen en andere speciale gelegenheden. Daarnaast ben ik componist en heb ik een eigen CD “No dream is impossible” opgenomen en uitgegeven in eigen beheer. Buiten solowerk begeleid ik ook koren en solisten.

Muziek is voor mij een vertolking van gevoelens. Het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in, en vertaalt zich in een verhaal dat u als luisteraar raakt. Ik bied een gevarieerd programma, veelal zelfgeschreven pianocomposities. Mijn muziek is verhalend en heeft invloeden van musical, lichtklassiek, new age, easy listening, en lichte jazz.

Naast eigen werk speel ik bestaand werk, in een eigen jasje. Ik praat de nummers aan elkaar, vertel mijn gevoel bij het nummer, en wil de luisteraar een boodschap meegeven.

 

 

 

 

 

Cecile Chartrain

Cécile Chartrain was born in Paris in 1996. She started the harpsichord at 8 years old with Pascal Dubreuil at the Conservatoire de Rennes and graduated from the same institution in 2014.

Later, she will receive master advices from Pierre Hantaï, Ketil Haugsand, Olivier Baumont, Barthold Kuijken, Alfredo Bernardini, Paul Dombrecht… 

Since 2015, she has been studying harpsichord with Menno van Delft and basso continuo with Kris Verhelst at the Conservatorium van Amsterdam, in parallel with her oboe studies in the Conservatoire de Versailles. As a soloist and in chamber music groups, she performed in such places as the Rijksmuseum, the Muziekgebouw, El Cine teatro Ateneo (Argentina), Palazzo del capitaniato (Italia), La Chapelle des Carmes, Les Champs Libres... (France)

 

 

 

 

 

 

Foto Pianola Museum
Foto Pianola Museum

Wat is een pianola? Het woord Pianola was oorspronkelijk een beschermd handelsmerk van een Amerikaans bedrijf dat automatisch spelende piano’s maakte, de Aeolian Company. Reeds geruime tijd is het een soortnaam die gebruikt wordt voor een groot aantal verschillende merken historische, automatisch spelende piano’s en vleugels die rond 1900 tot 1930 zeer populair waren.

 

De Steck Pianola zal gedemonstreerd worden door Niels Berkers & Marcel Veel.

Lingerzijde 1 - Speeltoren

 

 

Greetje Borst studeerde zang (alt/mezzosopraan) in Amsterdam bij Kevin Smith aan het Sweelinck Conservatorium.  Na haar afstuderen heeft ze zich verbonden aan het koor van “Opera Ballet Vlaanderen” waar ze ook verschillende ensembles heeft versterkt.

Tijdens de “PianoWandeling” zal Greetje laten horen dat ze naast het operarepertoire ook het lied-repertoire een warm hart toedraagt.

Zij wordt op de piano begeleid door haar zus Afke Borst, die haar opleiding deed aan het Sweelinck Conservatorium bij Else Krijgsman. Afke geeft nu les bij Muziekschool Waterland en is een echte samenspelpianiste. Samenspelen doet ze dan ook veel en in allerlei bezettingen.

Greetje en Afke werken graag samen en verheugen zich er op om dat in de ontspannen sfeer van de “PianoWandeling” in Edam laten horen.

 

Dit duo (piano/zang) zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Nieuwehaven 58

 

 

Arjan de Bood

Arjan de Bood (piano)  heeft veel samengespeeld in meerdere formaties, maar vooral in de Monnickendammer jazzscene op de maandelijkse Jazzjamsessies in het Mirrorpaviljoen.

 

Repertoire: jazz, tango (Piazolla), gypsy en musette.

 

 

 

 

 

 

 

Hans van den Hombergh is geboren in Boxmeer in 1947.

De muzikaliteit erfde Hans van zijn vader, het zat immers in de genen. Hoewel hij op 6-jarige leeftijd met pianoles begon, stopte hij door omstandigheden na enige jaren. Pas op 14-jarige leeftijd werden de pianolessen hervat. Hij studeerde op de Nijmeegse muziekschool.

Hij is de muziek trouw gebleven en speelt diverse genres van klassiek, Franse chansons, waaronder Michel Legrand tot pop.

  

 

 

 

David Kooi (9)

David Kooi 9 jaar

David houdt van voetballen, schaken en van pianospelen,  heeft twee jaar pianoles van Marjes Benoist en won in 2017 de eerste prijs van het Prinses Christina Junior concours voor kinderen tot 12 jaar.

Hij speelde in de Spiegelzaal van het Concertgebouw en speelt twee delen uit Franse Suites van Bach en Auf den Feldern van Glière

  

 

 

   

 

 

Jaye & John Vickers

A versatile and exciting duo playing a blend of Klezmer, Romantic & Eastern European music with all the passion of the Gypsy orchestra!

 

Deze artiesten (accordeon/viool) zullen tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Spui 1 - Music Edam

 

 

Jenny Reinders

Jenny zat als kind op pianoles, maar weigerde uit het leerboek te spelen!! Zij speelde wat ze zelf wilde en bedacht! Haar leven lang improviseerde zij in lessen op Dansopleidingen, Scapino en Nel Roos Academie, Hogeschool der Kunsten, HBO/Theaterschool, Kleinkunst en Nationale Ballet Academie, musicals, onderwijs en workshops, etc. in binnen- en buitenland.

Haar liefde voor kinderen combineerde zij met het schrijven en instuderen van kindermusicals; o.a. Circus “la Mamma” en “Poeras Moeras” in samenwerking met amateur Dansscholen in Haarlem en Zaandam. Al 14 jaar speelt zij met veel plezier tijdens de PianoWandeling in Edam.