Aidan Mikdad

Aidan Mikdad (2001) werd geboren als zoon van een Nederlandse moeder en Syrische vader. Hij kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen aan de muziekschool van Amsterdam. Momenteel studeert hij bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij regelmatig pianolessen bij internationale pianisten als Jean-Yves Thibaudet en anderen.

Carrière

Aidan speelt vooral muziek van klassieke componisten als o.a. Bach, Beethoven, Brahm, Chopin, Debussy, Haydn, Liszt, Mozart, Ravel, Rachmaninov, Skriabin en Prokofiev.

Aidan ontving ook een aantal awards voor zijn muziekuitvoeringen.

Zo won hij in 2014 de "International Piano Competition" van Lagny-sur-Marne, in 2015 het Klavier Festival Ruhr Scholarship uit handen van Hélène Grimaud,  in 2016 International Piano Competition "A. Scriabin" en in 2017 de "Royal Concertgebouw Young Talent Award".

 

Aidan geeft ook vele concerten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ramon van Engelenhoven

 Ramon van Engelenhoven (1995) studeert momenteel in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding met een 10 afsloot. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar bij Marlies van Gent aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Boris Berman, Paul Badura-Skoda, Leslie Howard, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Ilona Timchenko, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

 

 

Fadozangeres Daisy Correia,  Frank Keijzer (piano) en António Costa (gitaar) zullen optreden tijdens de opening in de Grote Kerk  voorafgaande aan de PianoWandeling. Meer informatie volgt.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in tot nu toe 117  landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek.Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

 

Mike heeft een exclusief contract getekend voor 10 cd's bij Challenge Records International, een serie cd's genaamd "Songs inspired by wandering the Globe", die gebaseerd zijn op zijn reizen.Het eerste album, "the Journey"  is in maart 2012 uitgebracht, het 2e album,"impressions from Brazil" is in augustus 2013 verschenen met als gast de Braziliaanse Zangeres/Gitariste Ceumar.Het 3e album, "the Johannesburg sessions", opgenomen in Zuid Afrika verscheen in 2015.De 4e cd in deze serie, "opera meets jazz" met het Metropole Orkest en sopraan Claron McFadden is zojuist verschenen.

 

 

Wij zijn Robert Poortinga (piano) en Meri Khojayan (viool). Nadat wij in Belgie, Oostenrijk en Duitsland gewoond hebben, wonen we nu in de stad Zutphen. Door onze intensieve samenwerking hebben wij afgelopen maart de eerste prijs voor viool solo, eerste prijs voor begeleiding en de 'Grand-Prix' voor ons duo-spel gewonnen tijdens de 'Musical Fireworks Competition' te Baden-Württenberg. Mede hierdoor hebben wij projecten opgestart in Amerika, Duitsland, Italië en Spanje.

 Na het integraal uitvoeren van de Beethoven sonates in 2016, tijdens het 'Music without borders' Festival in de Verenigde Staten, en de Brahms sonates in 2017 zijn wij ons nu op een duo-repertoire uit andere delen van Europa, dan Duitsland en Oostenrijk. De prachtige sonate van Debussy voor piano en viool is een van deze werken. Een selectie van de vele virtuoze Spaanse dansen geschreven door Pablo de Sarasate geeft het temperament van de Spaanse bevolking goed weer. 

 Voor meer informatie over ons kunt u onze website bezoeken: www.robertandmeri.com voor bijvoorbeeld onze opnames.

 

Aliya Iskhakova was born in 1991. She began her study at music schools of Kazan. At this time she began to participate in competitions, actively performed at school concerts.

 From 2006 to 2010 she studied piano at the Kazan Music College and graduated with honours. During this time her teacher was Era Saifullina. During the years of study in College Aliya won the Republican, all-Russian and international competitions as a soloist and member of chamber ensemble. In 2009 she was awarded a scholarship by the Ministry of culture of the Republic of Tatarstan.

From 2010 to 2015 Aliya studied with Professor Evgenii Mikhailov at the Kazan State Conservatory. She is recommended herself as a bright pianist. Her repertoire is extensive and stylistically various, and includes the works of utmost degree of complexity.

In 2015 she received Holland scholarship and became student of Bart van de Roer in Codarts (Rotterdam conservatory).

 

Ketevan Sharumashvili

Ketevan Sharumashvili, piano (Tbilisi, Georgië)

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi.

Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland. Bij de Viotti competitie in Vercelli, Italië, behaalde Ketevan het diploma en won de Soroptimistprijs.

In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze.
Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam.

Zij kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev,Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman.

Ketevan heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland.

 

www.ketisharu.com

www.facebook.com/ketipianist

 

David Kooi (9 jr.)

David werd op 21 januari 2009 geboren als zoon van twee musici.

Hij zit nu in groep 6 van de basisschool, en houdt veel van schaken, tennissen en voetballen.

David begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, hij heeft vanaf het begin les van de bekende pedagoge Marjès Benoist.

Begin 2017 deed hij mee aan ‘De Muziekwedstrijd’, de junior-editie van het Prinses Christina Concours (PCC). Na een verkiezing die via internet plaatsvond werd hij ook geselecteerd door de vakjury, en uiteindelijk werd David in zijn categorie winnaar van het concours. Dat leidde er onder meer toe dat hij in de Classic Express, de mooie rijdende concertzaal van het PCC, een vijftal concerten gaf. Ook trad hij op voor Radio IV in de Spiegelzaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

David heeft onlangs als verreweg de jongste de halve finale van het Steinway Concours gehaald in zijn leeftijdscategorie.

In maart zal dit Steinway Concours gehouden worden.

 

 

In mei 2017 was David, samen met enkele andere leerlingen van Marjès Benoist, te gast bij de Pianowandeling in Edam.

Hij studeert ruim een uur per dag, en zijn lievelingscomponist is Beethoven.

Ronald is een bariton met een warme klassiek geschoolde stem en werkt ook voor goede doelen. Marketing en organiseren zitten hem in het bloed, maar de liefde voor muziek zit bij hem in de genen. Als 15-jarige verdiende hij zijn zakgeld door solo te zingen bij diverse mannenkoren en hij kwam als stage-leerling aan het Sweelinck Conservatorium in contact met de zang pedagoog Wout Oosterkamp. Ronald kreeg ruim 18 jaar zangles van hem.

Werkte als solist mee aan CD-opnames. Sinds 2017 heeft Ronald les van de Russische sopraan Elnara Shafigullina.

 

www.ronaldwillemsen.nl

Cvetanka Sozovska began her piano education at the age of seven. In 1996 she graduated from the class of Russian pianist and organist Boris Romanov, with the highest marks (average mark: 10) at the University “St.Kiril and Metodij” in her native city Skopje, Macedonia. She was subsequently elected the University student to have achieved the highest level of distinction in the period 1985-1996. Her further specialization on the harpsichord brought her to The Hague, The Netherlands, where she obtained her Bachelor and Master degrees in the class of the Dutch harpsichordist and fortepianist, Jacques Ogg at the Royal Conservatory.

 

As a soloist and chamber musician on both the piano and the harpsichord, Cvetanka has performed concerts all over Europe and in South Korea. She was a member of EUBO for the season 2002-2003, working with Fabio Biondi and Reinhard Goebel. Cvetanka played in the Summer Festival at Casa de Mateus, Portugal in 2004, together with musicians such as; Jacques Ogg, Wilbert Hazelzet, Peter van Heyghen, Paolo Pandolfo, Paul O’Dette, Jean-Paul Fouchécourt and Marc Destrubé. She also toured with Barokopera Amsterdam through Bretagne, France, as well as in The Netherlands. In the summer of 2009 she taught harpsichord and basso continuo at the Early music course in Burgos, Spain. Cvetanka played with the Orquesta de Cadaquez in Spain with Sir Neville Mariner as conductor.

page loading