Aidan Mikdad

Aidan Mikdad (2001) werd geboren als zoon van een Nederlandse moeder en Syrische vader. Hij kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen aan de muziekschool van Amsterdam. Momenteel studeert hij bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij regelmatig pianolessen bij internationale pianisten als Jean-Yves Thibaudet en anderen.

Carrière

Aidan speelt vooral muziek van klassieke componisten als o.a. Bach, Beethoven, Brahm, Chopin, Debussy, Haydn, Liszt, Mozart, Ravel, Rachmaninov, Skriabin en Prokofiev.

Aidan ontving ook een aantal awards voor zijn muziekuitvoeringen.

Zo won hij in 2014 de "International Piano Competition" van Lagny-sur-Marne, in 2015 het Klavier Festival Ruhr Scholarship uit handen van Hélène Grimaud,  in 2016 International Piano Competition "A. Scriabin" en in 2017 de "Royal Concertgebouw Young Talent Award".

 

Aidan geeft ook vele concerten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Ramon van Engelenhoven

 Ramon van Engelenhoven (1995) studeert momenteel in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2017 zijn Bachelor-opleiding met een 10 afsloot. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar bij Marlies van Gent aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Boris Berman, Paul Badura-Skoda, Leslie Howard, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Ilona Timchenko, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

 

 

Fadozangeres Daisy Correia,  Frank Keijzer (piano) en António Costa (gitaar) zullen optreden tijdens de opening in de Grote Kerk  voorafgaande aan de PianoWandeling. Meer informatie volgt.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in tot nu toe 117  landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek.Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

 

Mike heeft een exclusief contract getekend voor 10 cd's bij Challenge Records International, een serie cd's genaamd "Songs inspired by wandering the Globe", die gebaseerd zijn op zijn reizen.Het eerste album, "the Journey"  is in maart 2012 uitgebracht, het 2e album,"impressions from Brazil" is in augustus 2013 verschenen met als gast de Braziliaanse Zangeres/Gitariste Ceumar.Het 3e album, "the Johannesburg sessions", opgenomen in Zuid Afrika verscheen in 2015.De 4e cd in deze serie, "opera meets jazz" met het Metropole Orkest en sopraan Claron McFadden is zojuist verschenen.

 

 

Wij zijn Robert Poortinga (piano) en Meri Khojayan (viool). Nadat wij in Belgie, Oostenrijk en Duitsland gewoond hebben, wonen we nu in de stad Zutphen. Door onze intensieve samenwerking hebben wij afgelopen maart de eerste prijs voor viool solo, eerste prijs voor begeleiding en de 'Grand-Prix' voor ons duo-spel gewonnen tijdens de 'Musical Fireworks Competition' te Baden-Württenberg. Mede hierdoor hebben wij projecten opgestart in Amerika, Duitsland, Italië en Spanje.

 Na het integraal uitvoeren van de Beethoven sonates in 2016, tijdens het 'Music without borders' Festival in de Verenigde Staten, en de Brahms sonates in 2017 zijn wij ons nu op een duo-repertoire uit andere delen van Europa, dan Duitsland en Oostenrijk. De prachtige sonate van Debussy voor piano en viool is een van deze werken. Een selectie van de vele virtuoze Spaanse dansen geschreven door Pablo de Sarasate geeft het temperament van de Spaanse bevolking goed weer. 

 Voor meer informatie over ons kunt u onze website bezoeken: www.robertandmeri.com voor bijvoorbeeld onze opnames.

 

Aliya Iskhakova was born in 1991. She began her study at music schools of Kazan. At this time she began to participate in competitions, actively performed at school concerts.

 From 2006 to 2010 she studied piano at the Kazan Music College and graduated with honours. During this time her teacher was Era Saifullina. During the years of study in College Aliya won the Republican, all-Russian and international competitions as a soloist and member of chamber ensemble. In 2009 she was awarded a scholarship by the Ministry of culture of the Republic of Tatarstan.

From 2010 to 2015 Aliya studied with Professor Evgenii Mikhailov at the Kazan State Conservatory. She is recommended herself as a bright pianist. Her repertoire is extensive and stylistically various, and includes the works of utmost degree of complexity.

In 2015 she received Holland scholarship and became student of Bart van de Roer in Codarts (Rotterdam conservatory).

 

Ketevan Sharumashvili

Ketevan Sharumashvili, piano (Tbilisi, Georgië)

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi.

Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland. Bij de Viotti competitie in Vercelli, Italië, behaalde Ketevan het diploma en won de Soroptimistprijs.

In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze.
Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam.

Zij kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev,Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman.

Ketevan heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland.

 

www.ketisharu.com

www.facebook.com/ketipianist

 

David Kooi

David Kooi (10), piano

 

 

David werd op 21 januari 2009 geboren als zoon van twee musici. Hij zit nu in groep 7 van de basisschool, en houdt veel van schaken en tennissen.

David begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, hij heeft vanaf het begin les van Marjès Benoist.

Begin 2017 deed hij mee aan ‘De Muziekwedstrijd’, de junior-editie van het Prinses Christina Concours. In zijn categorie werd David winnaar van het concours. Dat leidde ondermeer tot een vijftal concerten in de Classic Express, de enige rijdende concertzaal ter wereld, en een optreden voor Radio 4 in het Amsterdamse Concertgebouw.

In mei 2017 speelde David tijdens de Pianowandeling in Edam. In 2018 bereikte hij de halve finale van het Steinway Concours, en gaf hij een recital in de Grote Kerk in Edam op het slotconcert van de 15e Pianowandeling. In september van datzelfde jaar trad David op bij het Grachtconcert in Amsterdam Zuid in een pianoconcert van Mozart samen met het bekende Ruysdael Kwartet, en kort daarna gaf hij een klein recital op het Kamermuziek Festival in Hoorn.

Begin januari 2019 was David als jong pianotalent te gast in een live uitzending van Podium Witteman vanuit het Zonnehuis in Amsterdam.

Hij studeert ruim een uur per dag, en zijn lievelingscomponist is Beethoven.

 

 

 

 

 

 

Ronald is een bariton met een warme klassiek geschoolde stem en werkt ook voor goede doelen. Marketing en organiseren zitten hem in het bloed, maar de liefde voor muziek zit bij hem in de genen. Als 15-jarige verdiende hij zijn zakgeld door solo te zingen bij diverse mannenkoren en hij kwam als stage-leerling aan het Sweelinck Conservatorium in contact met de zang pedagoog Wout Oosterkamp. Ronald kreeg ruim 18 jaar zangles van hem.

Werkte als solist mee aan CD-opnames. Sinds 2017 heeft Ronald les van de Russische sopraan Elnara Shafigullina.

 

www.ronaldwillemsen.nl

Cvetanka Sozovska began her piano education at the age of seven. In 1996 she graduated from the class of Russian pianist and organist Boris Romanov, with the highest marks (average mark: 10) at the University “St.Kiril and Metodij” in her native city Skopje, Macedonia. She was subsequently elected the University student to have achieved the highest level of distinction in the period 1985-1996. Her further specialization on the harpsichord brought her to The Hague, The Netherlands, where she obtained her Bachelor and Master degrees in the class of the Dutch harpsichordist and fortepianist, Jacques Ogg at the Royal Conservatory.

 

As a soloist and chamber musician on both the piano and the harpsichord, Cvetanka has performed concerts all over Europe and in South Korea. She was a member of EUBO for the season 2002-2003, working with Fabio Biondi and Reinhard Goebel. Cvetanka played in the Summer Festival at Casa de Mateus, Portugal in 2004, together with musicians such as; Jacques Ogg, Wilbert Hazelzet, Peter van Heyghen, Paolo Pandolfo, Paul O’Dette, Jean-Paul Fouchécourt and Marc Destrubé. She also toured with Barokopera Amsterdam through Bretagne, France, as well as in The Netherlands. In the summer of 2009 she taught harpsichord and basso continuo at the Early music course in Burgos, Spain. Cvetanka played with the Orquesta de Cadaquez in Spain with Sir Neville Mariner as conductor.

Cécile Chartrain

Cécile Chartrain was born in Paris in 1996. She started the harpsichord at 8 years old with Pascal Dubreuil at the Conservatoire de Rennes and graduated from the same institution in 2014.

Later, she will receive master advices from Pierre Hantaï, Ketil Haugsand, Olivier Baumont, Barthold Kuijken, Alfredo Bernardini, Paul Dombrecht… 

Since 2015, she has been studying harpsichord with Menno van Delft and basso continuo with Kris Verhelst at the Conservatorium van Amsterdam, in parallel with her oboe studies in the Conservatoire de Versailles. As a soloist and in chamber music groups, she performed in such places as the Rijksmuseum, the Muziekgebouw, El Cine teatro Ateneo (Argentina), Palazzo del capitaniato (Italia), La Chapelle des Carmes, Les Champs Libres... (France)

 

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin Scott Joplin furore maakte met zijn ragtimecomposities, terwijl het romantische repertoire in de café’ s en restaurants onverminderd populair bleef.

Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek en ragtime. De enige ambitie was: een plezierig achtergrondgeluid, als begeleiding voor gezelligheid, eten en drinken.

 

 

 

Alexander Koeznetsov, piano

Bettina Elzas, sopraan

Corina Westphal, mezzo sopraan

 

Trio Amsteljazz

Pianist Ernst Rijkers, bassist Dick Visser en drummer Ab Helsloot.

Drie totaal verschillende personen die verbonden zijn door de jazzmuziek. Op gezette tijden spelen deze muzikanten met elkaar. De liefde voor de jazzmuziek hebben zij al een aantal decennia.

Het spelen van fijne jazzmuziek is heerlijk om te doen.

 

Ernst speelt ruim vijf en twintig jaar piano. Is klassiek en jazz geschoold en wordt nog steeds geïnspireerd door Oscar Peterson.

Dick Visser speelt al zo’n twintig jaar jazz. Vele muzikanten kunnen hem in vervoering doen raken maar zijn contrabas held is Charlie Haden.

Drummer Ab Helsloot is autodidact en speelt al zo’n dertig jaar jazzmuziek. Zijn grote voorbeelden zijn drummer John Engels en drummer/vibrafonist Frits Landesbergen.

 

Ernst, Dick en Ab hebben elkaar ontmoet tijdens workshops van Thomas Kwakernaat, tevens de contrabasdocent van Dick. Het musiceren blijft niet alleen beperkt tot dit trio.

Met de regelmaat van de klok spelen ze ook in diverse andere bezettingen met de jazzmuziek als leidraad.

 

Combo Monnickenwerk

Heerlijke ritmische nostalgie uit de jaren 40, 50 en 60.

Combo Monnickenwerk speelt authentieke klassiekers in vele soorten en maten, waaronder overgoten met een jazzy sausje en afgewisseld met legendarisch rock- en bluesnummers.

De muzikale bagage van de bandleden resulteert in een swingende sound.

Zwoele zang en melodieuze gitaarklanken trekken de aandacht, waarbij de ritme sectie zorgt voor een solide basis.

Samen met de gedreven speelwijze van de toetsenist en saxofonist zorgen zij voor de ultieme sfeer.

Of het nu gaat om een kroeg of podium, in een tent of gewoon bij u thuis, Monnickenwerk werkt.

 

Ik ben al vanaf mijn geboorte met muziek opgegroeid. Mijn vader speelde viool en klarinet, en mijn moeder piano en zang. De eerste pianolessen kreeg ik van mijn moeder op 4-jarige leeftijd. En de lessen zijn nooit gestopt. Van docenten naar muziekschool en vervolgens naar het conservatorium. Van het spelen van solostukken naar het begeleiden van solisten, ensembles, salonorkest en koren.

Door het begeleiden van solisten wilde ik weten wat er zich technisch afspeelde in het strottenhoofd. De vraag die mij toen bezig hield was: hoe kan ik de klankkleur krijgen die ik wil horen? Om dat te weten te komen heb ik zelf zangles genomen. En met het zoeken naar de mooiste klankkleur blijf ik bezig.

 

Mary Koer

Mary Koer speelt piano vanaf haar vierde jaar. Zij kreeg pianolessen van haar moeder (Agnes Kauffman) en later van pianist David Mannesse. Mary is begonnen met begeleiden in 2005 als pianiste van een pop-musical dameskoor, wat ze enkele jaren gedaan heeft. Hierna heeft ze 6 jaar een kerkkoor in Edam als vaste pianiste begeleid.

Ze is sinds 2008 de vaste pianiste van het pop-musical koor Voices Santé in Edam en valt met enige regelmaat in als invalpianiste bij andere koren en een harmonieorkest.

 

Frank Eerenstein (1962) kreeg zijn eerste pianolessen toen hij 7 jaar oud was. Vanaf zijn tienerjaren deed hij ook ervaring op aan het orgel en in het schoolorkest. Zijn conservatoriumstudie voltooide hij aan de Folkwang Hochschule in zijn geboortestad Essen (Duitsland).

Zijn opleiding zette hij voort aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en piano bij Hans Dercksen, ging na een jaar verder op het hamerklavier met de pianist Vaughn Schlepp.

 

Deze pianist zal The Close Voices begeleiden en ook solo optreden tijdens de PianoWandeling

 

The Close Voices

Liduine Thorn (sopraan), Inge Veldkamp (mezzo) en Bart de Vries (bas-bariton) zijn geoefende amateurzangers die sinds 2014 samen zingen onder de naam The Close Voices.

Hun repertoire bestrijkt een breed spectrum, van vroege renaissance tot romantisch en ook populair repertoire. Meestal zingen ze a capella, hier in Edam treden ze voor het eerst op met hun goede vriend Frank Eerenstein aan de piano.

 

Zowel in de muziek als in de natuurwetenschap bestaat er iets geheimzinnigs, dat ons af en toe met onbeschrijflijke gevoelens van schoonheid raakt en kippenvel veroorzaakt. Als toehoorder en componist is Ingo op zoek naar die weinige, kortstondige momenten, die ons leven oneindig verrijken.

Zijn muzikaal talent werd al vroeg ontdekt. Hij kreeg al op 6 jarige leeftijd zijn eerste pianoles. Op eigen initiatief verdiepte de jonge leerling zich in de pianowerken van Beethoven en Prokofjew. Bezield door de emotionele diepte en schoonheid van deze stukken, begon Ingo zelf te componeren en zich autodidactisch meerdere muziekinstrumenten toe te eigenen.

Samen met componist en regisseur Dieter Schönbach bewerkte hij in 1993 voor het Muziektheater im Revier (Gelsenkirchen) de Mozart-opera Cosí fan tutte voor 6 instrumentalisten, die op het toneel in de cast van de opera werd geintregeerd. De uitvoeringen werden door pers en publiek geprezen.

 

 

Foto Pianola Museum
Foto Pianola Museum

Wat is een pianola? Het woord Pianola was oorspronkelijk een beschermd handelsmerk van een Amerikaans bedrijf dat automatisch spelende piano’s maakte, de Aeolian Company. Reeds geruime tijd is het een soortnaam die gebruikt wordt voor een groot aantal verschillende merken historische, automatisch spelende piano’s en vleugels die rond 1900 tot 1930 zeer populair waren.

 

De Nederlandse Pianolavereniging, de NPV, stelt zich ten doel de nog bestaande pianola’s te behouden, te restaureren en er belangstelling voor te wekken.

Kijkt u voor meer info op www.pianolavereniging.nl

 

 

 

 

Greetje Borst studeerde zang (alt/mezzosopraan) in Amsterdam bij Kevin Smith aan het Sweelinck Conservatorium.  Na haar afstuderen heeft ze zich verbonden aan het koor van “Opera Ballet Vlaanderen” waar ze ook verschillende ensembles heeft versterkt.

Tijdens de “PianoWandeling” zal Greetje laten horen dat ze naast het operarepertoire ook het lied-repertoire een warm hart toedraagt.

Zij wordt op de piano begeleid door haar zus Afke Borst, die haar opleiding deed aan het Sweelinck Conservatorium bij Else Krijgsman. Afke geeft nu les bij Muziekschool Waterland en is een echte samenspelpianiste. Samenspelen doet ze dan ook veel en in allerlei bezettingen.

Greetje en Afke werken graag samen en verheugen zich er op om dat in de ontspannen sfeer van de “PianoWandeling” in Edam laten horen.

 

Dit duo (piano/zang) zal tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Nieuwehaven 58

 

 

Arjan de Bood

Arjan de Bood (piano)  heeft veel samengespeeld in meerdere formaties, maar vooral in de Monnickendammer jazzscene op de maandelijkse Jazzjamsessies in het Mirrorpaviljoen.

 

Repertoire: jazz, tango (Piazolla), gypsy en musette.

 

Hans van den Hombergh is geboren in Boxmeer in 1947.

De muzikaliteit erfde Hans van zijn vader, het zat immers in de genen. Hoewel hij op 6-jarige leeftijd met pianoles begon, stopte hij door omstandigheden na enige jaren. Pas op 14-jarige leeftijd werden de pianolessen hervat. Hij studeerde op de Nijmeegse muziekschool.

Hij is de muziek trouw gebleven en speelt diverse genres van klassiek, Franse chansons, waaronder Michel Legrand tot pop.

  

Jaye & John Vickers

A versatile and exciting duo playing a blend of Klezmer, Romantic & Eastern European music with all the passion of the Gypsy orchestra!

 

Deze artiesten (accordeon/viool) zullen tijdens de PianoWandeling te beluisteren zijn op de volgende locatie:

Spui 1 - Music Edam

 

 

Dos Locos

Kris Kok (1993) en Jorn Gerritsma (1992) begonnen ruim 17 jaar geleden met accordeonles bij Robert Baas op de Muziek- en Dansschool Amstelveen. Hoewel beiden inmiddels hebben gekozen voor de wetenschap, is het spelen van accordeon nog steeds een uit de hand gelopen hobby. Ze spelen allebei in het accordeonkwintet Kwintetto, dat drie keer een eerste prijs won op het World Music Festival in Innsbruck. Sinds 2014 spelen ze als duo onder de naam Dos Locos.

Als duo behaalden ze in 2014 en 2016 de 1e prijs op het NOVAM Nationaal Accordeon Concours in de afdeling Kamermuziek B en in 2016 een 1e prijs op het 12e World Music Festival in Innsbruck, in de afdeling Kammermusik Klassik.

Muziekstijlen die de revue passeren variëren van modern tot klassiek, maar het duo heeft een grote voorliefde voor de tango.

Het repertoire bestaat onder andere uit werken van Grieg, Mussorgsky, Monti, Motion Trio, Galliano en Piazzolla.  Dos Locos brengt accordeonmuziek op een frisse en nieuwe manier ten gehore om te laten zien dat de wereld van de accordeonmuziek vol verrassing en variatie zit.

Al vanaf toen zij vier jaar oud was, heeft Ellyne Wieringa muziekles. Ellyne is begonnen met viool, alvorens zij op achtjarige leeftijd op eigen initiatief pianolessen startte. Na de vooropleiding te hebben gevolgd op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam,   heeft Ellyne haar piano-opleiding doorgezet door te gaan studeren bij Stéphane de May en Bart van de Roer op het Rotterdams conservatorium. Na het succesvol afsluiten van haar Bacheloropleiding in Rotterdam is ze voor de Master verder gaan studeren op het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen.
 
Gedurende haar studie is Ellyne vooral actief geweest op het gebied  van kamermuziek. Zo heeft ze verscheidene ensembles opgezet en is ze verbonden geweest aan diverse projecten. Ellyne heeft de première mogen uitvoeren van het arrangement van de ‘Rhapsody in Blue’ van George Gershwin voor piano en blaaskwintet, gearrangeerd door Andrea Coppini.

 

www.ellynewieringa.nl

 

Mijn Liefde voor de jazz begon via Hans Peter Pluim die de Oriëntal Jazzband in Enkhuizen begeleidde, waarin ik de pianopartij speelde. Ik volgde oude stijl jazz lessen bij Hans Peter Pluim en klassiek bij Peter Plompen.

Na een tournee in Engeland met de Oriental Jazzband besloot ik een andere weg in te slaan en moderne jazz te gaan spelen. Ik studeerde jazz piano bij Rob van Kreeveld aan het conservatorium van Den Haag en bij Bert van den Brink aan het Utrechts conservatorium.

Op dit moment studeer ik bij Rob Agerbeek (Dutch Swing College Band). Ik speel o.a. in Café de Pianist in Amsterdam en op diverse festivals.

Orestis Dimitriadis

Orestis behaalde in 2010 zijn Conservatorium diploma  in Tessaloniki met grote onderscheiding. Daarna vervolgde  hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht met Martyn van den Hoek waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. 
Hij soleerde met de ‘Internationale Donau Philharmonie’ in Oostenrijk, waar hij het pianoconcert van Mozart in C majeur, KV 467 speelde. Orestis kreeg masterclasses  van vele voorname piano docenten. Hij nam deel aan de Festivals: ‘Schubert aan de Waal’  en in Oostenrijk aan het festival ‘Musik Zentral’ in Bad Aussee. 
Orestis woont in Utrecht en geeft recitals en kamermuziekconcerten in binnen en buitenland. Hij vormt een duo met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen. Zij spelen vooral hedendaagse werken. Met de celliste Judith Groen speelt Orestis een klassiek repertoire.

 

www.orestisdimitriadis.nl

 

Boni Li-A-Sam  begon zijn muzikale educatie op 8-jarige leeftijd aan de Volksmuziekschool Willem Gehrels te Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij vioollessen van mevrouw Hetta Rester van kamermuziekcentrum De Suite. En was tot 12 jaar daarna te vinden in diverse orkesten en ensembles, waarin zowel klassieke als zogeheten lichte muziek werd uitgevoerd (w.o. het Amsterdams Theaterorkest o.l.v. Tom Löwenthal).

Op zijn 15e levensjaar startte hij met klassieke pianolessen. In die periode werd ook zijn warme belangstelling voor de piano verder gewekt.

Hij werd daarbij geïnspireerd door het klavierspel van zijn toenmalige bovenbuurman jazzpianist Nico Bunink en pianist/dirigent/componist Tom Löwenthal. 

 

 

 Peter Sluijs (1994) speelt piano sinds zijn dertiende. Zijn lessen begonnen in 2007 bij Midori Conneman van wie hij vier lang privé-les had. In 2011 werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van harpiste Erika Waardenburg, waar hij twee jaar leerling was van Henk Ekkel en ook solfège- en theorielessen volgde. In 2013 werd hij tot het Utrechts Conservatorium toegelaten en sindsdien studeert hij bij Henry Kelder. In juni 2017 heeft hij zijn Bachelor diploma behaald en in september 2017 is hij zijn Master of Music begonnen, tevens bij Henry Kelder.

Peter heeft driemaal deelgenomen aan de zomercursus ‘Musik Zentral’ in het Oostenrijkse dorpje Bad Aussee. Hier heeft hij pianolessen bij Henk Ekkel gevolgd en ook masterclasses van Martyn van den Hoek, Andreas Woyke en Klára Würtz. Tijdens zijn laatste deelname heeft hij met een kamerorkest het eerste deel uit het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uitgevoerd.

 

Ruby Lemm & Hildegard Mandos

Muzikale reis door Brazilië en Verenigde Staten 

Ruby Lemm, piano, percussie Hildegard Mandos , zang , gitaar en bas, ontmoetten elkaar in 2017 tijdens een jamsessie.

Ruby speelt al jaren latin jazz en improvisatie in allerlei formaties , o.a. Panchos Orchestra en Hildegard treedt al jaren op als beroepszangeres en -bassiste o.a. in Foolish Heart en Hildegard Mandos Band met jazz, bossanova 's ,  blues en soul en als begeleider van andere zangers en is zangcoach en songwriter.

Ruby en Hildegard gaan tijdens de pianowandeling een gevarieerd repertoire met bekende jazzstandards en eigen composities brengen waarin  bovenstaande stijlen vloeiend in elkaar over zullen lopen .

www.hildegardmandos.nl 

 

Gijs Braakman heeft hoofdvak piano gestudeerd aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten.

Na zijn studietijd heeft hij diverse optredens gedaan, zowel solistisch als begeleidend. Van 2009 tot medio 2011 was hij tevens de vaste begeleider van het koor Vocal Choice. Gijs is als docent verbonden aan De Nieuwe Muziekscholen Uitgeest en Dacapo in Schagen.

Daarnaast is hij de vaste pianist op de Rafaël school in Haarlem en tevens muzikaal leider van het koor Take it Easy in Beverwijk.

 

 

Foto: Chris van Houts
Foto: Chris van Houts

Ringo Maurer (1998) begon op zijn zevende met pianospelen, en wordt al jaren onderricht door organist Gustaaf Schulz. Als klassiek geschoold musicus vertoont  Ringo een voorkeur voor componisten zoals J.S. Bach en Felix Mendelssohn. Sedert zijn twaalfde heeft hij zich echter geprofileerd in de ragtime en novelty piano, beter bekend als ‘stille filmmuziek’, en treedt hij bij tijd en wijle op.

Tijdens zijn optredens schroomt hij niet zijn repertoire op onderhoudende wijze toe te lichten met anekdoten, dit in zijn eigen idioom. Momenteel is hij in dienst als begeleidingspianist van het Edams kerkkoor ‘Cantate Domino’.

 

In november 2015 verscheen ook een door hem en Renske de Greef samengestelde bloemlezing  van Drs. P, getiteld ‘Troika hier, troika daar – het allermooiste bij elkaar’.

 

 

Gabbi Lieve is zangeres en songwriter.

Haar eerste EP 'Hide and Seek' verscheen in 2014, waarop o.a. een samenwerking met 'Jake Reese' Jaap Reesema. In haar liedjes beschouwt ze met frisse blik het leven.

Gabbi Lieve stond al in Club Dauphine, het voorprogramma van Anneke van Giersbergen en samen met Tim Knol op Here Comes The Summer (ITGWO).

Ze was, naast Jett Rebel en Shirma Rouse, te zien in de KPN-reclame 'Feeling Good'.

'The Lone Wolf' van de EP 'Hide and Seek' was te horen in de TV-serie Zwarte Tulp.

 

www.gabbilieve.com

 

 

Ogto Gadjè is een term uit het Rom, taal der Roma-zigeuners, en staat voor acht burgers, in de zin van acht niet-zigeuners (‘gajes’). In de basis is het orkest Hongaars georiënteerd, hetgeen blijkt uit de typische Boedapest-samenstelling van de instrumentengroep. Inmiddels heeft het orkest zich toegelegd op zigeunermuziek uit diverse landen, met zelfs klezmer-, jazz- en tango-invloeden. Misschien past het in het geval van Ogto Gadjè dan ook beter te spreken van Nederlandse zigeunermuziek: traditionele zigeunermelodieën op volstrekt eigen wijze geïnterpreteerd en uitgevoerd.

 

www.ogtogadje.nl

 

 

 

Las Amigas Ardientes

Las Amigas Ardientes : Mattanja van den Bos (sopraan) en Els Streefkerk (piano), vrolijk en vurig! 

In 2016 heeft een gemeenschappelijke Zuid-Amerikaanse vriendin en pianiste Aleyda Alvarez hen bij elkaar gebracht. Ze hebben samen inmiddels een prachtig repertoire opgebouwd met als visitekaartje Argentijns liedrepertoire uit de 20e eeuw: inspirerende, warmbloedige en heel toegankelijke muziek. Voor het concert tijdens de Pianowandeling Edam, brengen zij de ‘Flores Argentinas’, een liederencyclus van de Argentijnse componist Carlos Guastavino waarin de lente centraal staat en ander Spaanstalig repertoire van Ginastera en Lorca. Hoewel Carmen van de Franse componist Bizet is, spelen zij hier toch graag een paar liederen uit, omdat het onderwerp tenminste nog Spaans is en de thematiek zo dramatisch...

 

Ooit begonnen onder de naam “Saturday Break” is het huidige combo JozzJazz ontstaan.

De huidige combinatie speelt alweer zo’n zeven jaar met elkaar, bestaande uit:

Mariska Hoogland (vocaal), Jos de Moel (pianist), Peter Hubach (tenorsaxofonist), Gerard Harms (contra bas) en Ab Helsloot (drums).

 

Mariska Hoogland  zong vroeger de solo’s in een jeugdkoor en zong in vele pop- en jazzgroepen. Lekkere jazznummers zingen uit het American songbook is op haar lijf geschreven.

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw speelde  Jos de Moel (pianist) boogiewoogie in de plaatselijke kroegen. Heeft ook nog even gedrumd in een pop bandje en in de periode dat hij in het Caraibisch gebied verbleef speelde hij wat percussie instrumenten.

 

Susanne Winkler en Daan van de Velde

Susanne Winkler (sopraan) en Daan van de Velde (piano) brengen een programma met liederen uit de Duitse romantiek. Daarbij staan het leven en de vriendenkring van Robert en Clara Schumann centraal. Naast liederen van dit echtpaar brengen zij onder andere liederen van Fanny Hensel en Johannes Brahms ten gehore.

 

Susanne Winkler is regelmatig te horen in liedrecitals en thematische programma's. Zij is als zangeres verbonden aan Stichting Feest der Poëzie in Amsterdam en aan Stichting Vocale Muziek Den Haag. Zij geeft zangles in haar eigen lespraktijk in Rotterdam en stemvorming aan diverse amateurkoren in Rotterdam en Den Haag.

Tevens is ze als muziekdocente verbonden aan de volksuniversiteit Rotterdam. In 2017 behaalde Susanne haar Bachelor of Music aan de Schumann Akademie. 

www.susannewinkler.com.

Daan van de Velde is taalwetenschapper en pianist. Hij volgde deels een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag." 

 

 

Tom Oosthuizen

Pianist Tom Oosthuizen (1955). Na het behalen van zijn artsdiploma heeft Tom gedurende ongeveer 25 jaar een praktijk gehad als homeopatisch arts. Momenteel is hij werkzaam als docent reguliere en holistische geneeskunde en geeft hij meer spiritueel getinte workshops. Daarnaast is hij enthousiast amateurpianist. Hij volgde lessen aan de Schumann-academie en is sinds 2011 een vaste leerling van pianist Marcel Worms in Amsterdam. Naast het spelen van solo-stukken begeleidt hij regelmatig zangeressen en koren.

Toen Hielko Ubels 10 jaar was begon Hielko met orgellessen op de muziekschool in Bennekom.

Deze lessen gingen zeer voorspoedig waardoor zijn docent, toen hij 15 was, adviseerde om pianolessen erbij te nemen om de techniek verder te verbeteren.

 

Erik de Laeter & Cobi Zilver

Cobi Zilver (alt- en tenorsax) en Erik De Laeter (piano/keyboard) hebben al menigmaal opgetreden tijdens de PianoWandeling Edam. https://www.youtube.com/watch?v=8IUzbqvgMwU 

 

Standards (blues, jazz, pop/rock) o.a. “Ain’t misbeheaving”, “Black Orpheus”, “Bluesette”, “Desafinado”, “Java jive”, “Over the rainbow”, “Recado bossa”, “Summer samba”, …

Demo:  https://www.youtube.com/watch?v=BiIv64ra5CU

 

Referenties: - Pianowandeling Edam 2012, 2013, 2014 en 2015, 2017 en Rondje Piano Schagen 2015, 2017 en Muzikale Wandeling Wervershoof 2015.  Cobi speelt tenorsax in big band “Big Gig” uit Wognum

 

Jenny Reinders

Jenny zat als kind op pianoles, maar weigerde uit het leerboek te spelen!! Zij speelde wat ze zelf wilde en bedacht! Haar leven lang improviseerde zij in lessen op Dansopleidingen, Scapino en Nel Roos Academie, Hogeschool der Kunsten, HBO/Theaterschool, Kleinkunst en Nationale Ballet Academie, musicals, onderwijs en workshops, etc. in binnen- en buitenland.

Haar liefde voor kinderen combineerde zij met het schrijven en instuderen van kindermusicals; o.a. Circus “la Mamma” en “Poeras Moeras” in samenwerking met amateur Dansscholen in Haarlem en Zaandam. Al 14 jaar speelt zij met veel plezier tijdens de PianoWandeling in Edam.

Arpa Animato

Arpa Animato is een pedaal-harpenensemble bestaande uit harpistes Femke Klouwer, Nienke Losekoot en Lisanne Koot.

 

Arpa Animato treedt in wisselende samenstelling op bij tal van gelegenheden, zoals kerkdiensten, bruiloften, begrafenissen, exposities, openingen, lezingen en meer. De harp is een veelzijdig instrument en dat laat Arpa Animato graag horen. 

De harpistes hebben niet alleen bekende klassieke muziek in hun repertoire, maar ook jazzy deuntjes, popmuziek, keltische (volks)liederen en temperamentvolle Spaanse muziek.

De leden van Arpa Animato zijn allemaal op jonge leeftijd begonnen met harp spelen bij de Muziekschool Waterland. Inmiddels zijn zij een hechte groep geworden met heel veel ervaring en een gedeelde passie voor het harpspelen.

Als kleine meisjes waren zij al gegrepen door de pracht van het instrument harp en dat is nooit meer veranderd.

 

Nol van Beek

Nol van Beek is een ervaren pianist met een zeer brede muzikale belangstelling. Waar mensen in een informele sfeer bijeen zijn zorgt hij voor onderhoudende en muzikaal verantwoorde achtergrondmuziek.
Muziek die niet overheerst, want mensen willen juist op dit soort gelegenheden met elkaar een gesprek aanknopen of een businessdeal sluiten.
Zijn pianospel wordt door veel mensen zeer gewaardeerd en verhoogt de sfeer op deze bijeenkomsten.

Als u belangstelling heeft of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen neem dan contact met hem op.

 

Mark Kirkenier

Ik ben Mark Kirkenier, professioneel pianist en toetsenist, mijn bedrijf heet MK Music.

Ik geef (huiskamer)concerten en verzorg de muzikale omlijsting van recepties, diners, uitvaarten, beurzen en andere speciale gelegenheden. Daarnaast ben ik componist en heb ik een eigen CD “No dream is impossible” opgenomen en uitgegeven in eigen beheer. Buiten solowerk begeleid ik ook koren en solisten.

Muziek is voor mij een vertolking van gevoelens. Het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in, en vertaalt zich in een verhaal dat u als luisteraar raakt. Ik bied een gevarieerd programma, veelal zelfgeschreven pianocomposities. Mijn muziek is verhalend en heeft invloeden van musical, lichtklassiek, new age, easy listening, en lichte jazz.

Naast eigen werk speel ik bestaand werk, in een eigen jasje. Ik praat de nummers aan elkaar, vertel mijn gevoel bij het nummer, en wil de luisteraar een boodschap meegeven.

 

Het spelen van piano raakt mij diep, waarmee ik ook de luisteraar een beleving wil bieden. Mijn passie voor piano heeft geleid tot een aantal zeer uiteenlopende activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een aantal soloconcerten, theatraal tangoconcert met Duo Milagro, uitvoering van Canto Ostinato met Het Kwintool (o.a. tijdens slotconcert Pianowandeling Edam in 2012), oprichting van Stichting Pro Piano en de organisatie van Pianowandeling Culemborg. Door de Argentijnse tangodans ben ik in aanraking gekomen met de muziek van Astor Piazzolla, die mij helemaal in het hart raakt. Verder hebben klassieke muziek, Argentijnse tango en vooral minimal music mijn aandacht. 

 

Bij Pianowandeling Edam 2018 speel ik met name werk van Douwe Eisenga, Jeroen van Veen, Max Richter en Philip Glass: minimal music.