Afke & Nellie Borst, Berna van der Hulst &Marcel Zijlstra
Berna vd Hulst
Berna vd Hulst

Het programma op de PianoWandeling 2023 bestaat uit werken van Beethoven, die 250 geleden geboren werd.

 

Deze fantastische componist heeft qua stijl een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In dit programma is dat goed te horen. De vroege werken zijn in zuiver klassieke stijl geschreven. Je hoort de grote invloed van Haydn en Mozart.

Eén van de vroege werken: “Variaties over het thema van Judas Maccabäus van Händel” voor piano en cello wordt gespeeld door Nellie en Afke.

 

In hun jonge jaren musiceerden ze veel, samen en met andere leden van het gezin.

De jeugd vervloog en het gezamenlijk musiceren lukte niet meer. Maar nu, na al die jaren, hebben ze het samenspelen weer hervat.

(vervolg)
Marcel Zijlstra
Marcel Zijlstra

Marcel Zijlstra kreeg zangles van Ingrid Röst en Rein Bakker. Zijn stem werd mede gevormd door de vele jaren dat hij als zanger en dirigent actief was op het gebied van het Gregoriaans. Hij studeerde Muziekwetenschap en Klassieke Talen en doceert Muziekgeschiedenis, Gregoriaans en Latijn aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Hij is bovendien een volle neef van Afke en Nellie.

 

Marcel zingt, met begeleiding van Afke, Adelaide, opus 46 en Es war einmal ein König (‘Der Floh’ Aus Goethes Faust opus 75 nr. 3).