Peter Sluijs

Peter heeft driemaal deelgenomen aan de zomercursus ‘Musik Zentral’ in het Oostenrijkse dorpje Bad Aussee. Hier heeft hij pianolessen bij Henk Ekkel gevolgd en ook masterclasses van Martyn van den Hoek, Andreas Woyke en Klára Würtz gehad. Tijdens zijn laatste deelname heeft hij met een kamerorkest het eerste deel uit het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uitgevoerd.

Andere masterclasses heeft Peter onder andere bij Jozsef Balog en Daniel Blumenthal genoten en tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen heeft hij lessen bij pianisten als Paul Koomen, Nata Tsvereli, Igor Roma, Yoram Ish-Hurwitz, Ilona Timchenko en Juan Zurutuza kunnen volgen. In november 2016 is hij een week op uitwisseling geweest naar de University of South Florida in Tampa (VS) om daar les te krijgen van de Bulgaarse pianist Svetozar Ivanov.

Hij heeft dankzij de AMT, ‘Musik Zentral’ en zijn conservatoriumopleiding concertervaring op kunnen doen en nog steeds speelt Peter regelmatig op concerten als solist, in ensembles en in duo-verband.