Pejman Akbarzadeh

In maart 2008 voerde hij het eerste Perzische pianorecital in Amsterdam. Het uitverkochte concert in Bethanienklooster resulteerde in nieuwe uitnodigingen om op te treden in Duitsland en Canada. In augustus 2008 wijdde Pejman zijn recital aan de Universiteit van Keulen aan Ahmad Batebi, symbool van de pro-democratie beweging van studenten van de Universiteit van Teheran, die na negen jaar gevangenschap in hetzelfde jaar naar de Verenigde Staten vluchtten. In 2012 trad hij op in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

In 2008 voltooide Pejman ook de eerste documentaire over de legendarische Perzische diva Hayedeh die in ballingschap in 1990 overleed. De film ging in première op 24 januari 2009 in Amsterdam en genomineerd als de "beste documentaire" op Noor Iranian Film Festival in Los Angeles. In hetzelfde jaar introduceerde Pejman Akbarzadeh Perzische pianomuziek op radio 5 (OBA Show) en in 2012 in het Amsterdamse Concertgebouw.

In de zomer van 2009, na de pro-vrijheidsdemonstraties in Iran die zich tot bloed wendden, sloot Pejman Akbarzadeh zich aan bij de solidariteitsevenementen in Europa met de bevolking van zijn vaderland; optreden op De Iraanse Kunstenaarsavond in Amsterdam, "International Solidarity Conference with Iran's Students" aan de Universiteit van Delft, Human Rights and Press Freedom Conference in het Amsterdamse Tropen Theater en samenwerking met UNITED4IRAN demonstraties waren o.a.