Ketevan Sharumashvili

Ketevan Sharumashvili

 

De Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili genoot met twee masters en het diploma van concertpianiste een imposante opleiding die ze in 2015 succesvol afsloot bij Naum Grubert en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.

Eerder, in 2010, behaalt ze haar eerste Master aan het staatsconservatorium van Tbilisi.

In 2011 studeert Ketevan in Hamburg aan de Hochschule für Musik und Theater. Daar legt ze in 2013 het ‘Konzertexamen’ excellent af, en behaalt daarmee het diploma Concertpianist. Ketevan is prijswinnares van meerdere internationale competities in Georgië, Frankrijk, Italië, Griekenland en Holland.

Ze won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competition in Vercelli - Italië, ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur Marne Competitie in Frankrijk en won de eerste prijs en de ‘Special Price of the Jury’ in the Pianale competition in Duitsland. Ketevan volgde ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Konstantin Scherbakov die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit.

Sinds 2017 woont Ketevan in Nederland waar ze een dynamisch muziekleven leidt als pianosoliste en kamermusicus. Ze trad hier ondere andere op op het Cityproms Festival Leeuwarden, de International Piano Series in Bilthoven, Theater aan de Parade in Den Bosch, het Kamer Muziek Festival in Hoorn en het Liszt-kring Festival in Utrecht.

Op uitnodiging van de Palm Music Foundation heeft Ketevan onlangs een CD opgenomen. Dit is een uniek document met nooit eerder opgenomen materiaal van onbekende Antiliaanse componisten.

 

 

Slotconcert Grote Kerk, Locatie 20:

Ketevan Sharumashvili gaat optreden vanaf 16.50 - 17.30 uur.

 

 

Bezoek de website:  www.ketisharu.com, of klik hier om naar boven te gaan.

David Kooi

David Kooi

David, geboren in 2009, komt uit een gezin waar muziek een grote rol speelt, en begint rond zijn zesde met pianospelen. Vanaf het begin krijgt hij les van Marjès Benoist, sinds september 2021 als leerling van de Academie voor Muzikaal Talent. Op deze opleiding voor jonge talenten krijgen de leerlingen ook theorielessen en solfège-training en maken zij kamermuziek.

Reeds op zevenjarige leeftijd won David de eerste editie van “De Muziekwedstrijd”, de junior versie van het Prinses Christina Concours. Hij herhaalde dat nog eens in Corona-jaar 2021. In 2022 won David de tweede prijs van het Steinway Piano Concours en een eerste prijs op de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Bij die laatste gelegenheid werd hem ook de Persprijs uitgereikt door een jury van landelijke muziekrecensenten.

 

Tijdens de PianoWandeling zal David Kooi optreden van 13.30 - 14.20 uur 

Locatie 10 - Restaurant E'Barrage, Damplein 7

 

David zal ook nog tijdens het Preludium (voorafgaand aan het Slotconcert) optreden in de Grote Kerk (16.30 uur).

 

 Klik hier om terug naar boven te gaan.

 

 

 

 

Alexander & Christopher Hartsink

Alexander & Christopher Hartsink

Wij zijn Alexander (13) en Christopher (15) Hartsink en wij spelen al samen piano als duo gedurende ongeveer vijf jaar.

In die vijf jaar hebben we erg veel geleerd en gepresteerd: wij hebben bijvoorbeeld een keer bij Podium Witteman op televisie gespeeld, omdat we het Pianoduo Festival Concours Amsterdam 2021 hadden gewonnen. Hier zijn we het meest trots op als duo.

Naast samen pianospelen, spelen we ook al bijna 8 jaar piano als solisten.

Zelfs als solisten hebben wij enkele prestaties geleverd.
Christopher heeft dit jaar meegedaan aan het Prinses Christina Concours 2022/2023 en heeft daar een eervolle vermelding gewonnen in categorie 1a.

Ook werd Alexander toen hij 9 jaar oud was tweede bij de muziekwedstrijd 2018.
Wij zijn erg blij dat we de kans hebben gekregen hier in Edam te spelen en laten met plezier ons pianospel aan iedereen horen.

Tijdens de PianoWandeling zullen Alexander & Christopher optreden van 14.20 - 15.10 uur 

Locatie 10 - Restaurant E'Barrage, Damplein 7

 

Alexander & Christopher zullen ook samen nog optreden tijdens het Preludium (voorafgaand aan het Slotconcert) in de Grote Kerk (16.30 uur).

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Youngjae Kim

Youngjae Kim

Youngjae Kim is 22 jaar oud.

Toen hij 10 was, kwam hij in Nederland wonen en heeft zijn schooltijd doorgebracht op de Internationale School van Amsterdam (Middelbare school in Amstelveen). 

Zijn hobbie is minecraft-spelen op zijn computer (het is een heel bekend computerspelletje), waar hij zijn creativiteit gebruikt om verschillende gebouwen te bouwen. Naast Nederlands, spreekt hij Engels en Koreaans.

 

Youngjae heeft zijn klassiek piano studie genoten bij Marjes Benoist (2010-2014), vervolgens bij Jan Wijn (2015-2020) en vanaf 2020 - tot heden bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam (Derde jaar Bachelor) ( 2019 -).

Voor die tijd heeft hij gestudeerd aan de Sweelinck Academie op CVA (2010-2014).

Masterclass gevolgd bij: Aleksandar Madzar, Dominique Merlet, Anna Federova en Alexander Gavrylyuk.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Youngjae Kim optreden van 15.10 - 16.00 uur

Locatie 7 - a/d Nieuwehaven 61 (Voorheen Kaaspakhuis De Vlijt).

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Aliya Iskhakova

Aliya Iskhakova

 

 

Aliya Iskhakova began her study in the Russian city of Kazan. Her first teachers were Era Sayfullina and Evgeni Mikhailov. After graduating with honours from Kazan musical college and Kazan conservatory Aliya continued her education in the Netherlands. She obtained master's degrees from Codarts with Bart van de Roer and Amsterdam conservatory with Naum Grubert. She also participates in various masterclasses, including those given by Boris Berman, Menahem Pressler, Ivry Gitlis, Pavel Gililov, Konstantin Lifschitz, and Stephen Kovacevich.

 

Aliya is a prize-winner of 11 national and international music competitions. She gives concerts in the Netherlands, France, Belgium, Germany, Spain and performs in such famous halls as Concertgebouw, Bimhuis, Theatre Adyar and others. In 2017 she has recorded Mozart piano concerto K488 for BravaTV with the Symphonic collective of the Netherlands conducted by Henk de Graaf.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Aliya Iskhakova optreden van 15.10 - 16.00 uur

Locatie 10 - Restaurant E'Barrage, Damplein 7

 

Bezoek de website: http://www.aliyaiskhakova.com/, of klik hier om terug naar boven te gaan.

Kaoru Iwamura

Kaoru Iwamura

Kaoru Iwamura is een fortepianiste, geregeld te beluisteren in solorecitals en in ensembles in binnen- en buitenland (onder meer in Engeland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Japan) en op verschillende fortepianofestivals en concertseries. In Nederland geldt Kaoru Iwamura als een warm pleitbezorger van de fortepiano (muziek).

 

Naast haar reguliere concerten ontplooit Kaoru initiatieven om de fortepiano bekender te maken bij een breder publiek. Zo is ze onlangs gestart met het Magipodium, een eigen initiatief om ook kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met de fortepiano. In een serie concerten met verhalen toert ze met haar Mozart-piano door het land om haar liefde voor de fortepiano te delen met kinderen (en hun ouders). Het eerste initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in 2018.

 

Meer info over Kaoru: www.kaoruplaysfortepiano.com

Bekijk Kaoru Iwamura tijdens het MagiPodium: https://www.youtube.com/watch?v=pcdf6kdWGMU

Of bezoek de Facebook pagina ‘Kaoru’s Magipodium’: https://www.facebook.com/magipodium/

 

Tijdens de PianoWandeling zal Kaoru Iwamura optreden van 13.10 - 14.20 uur en van 15.10 -16.00 uur

Locatie 16 - Atelier Gea Karhof, Bierkade 4

 

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Michiel Roosen

Michiel Roosen

Michiel Roosen is geen doorsnee pianist, mede vanwege zijn achtergrond. Naast pianospelen houdt hij zich ook bezig met techniek en ICT. Michiel volgt nog altijd pianolessen bij Wibi Soerjadi, voor wie hij in het verleden ook heeft gewerkt als personal assistant en organisator van masterclasses en huisconcerten.

 

Na jarenlang Chopin, Rachmaninoff en Schubert te hebben gespeeld, richt Michiel zich tegenwoordig vooral op het componeren en bewerken van bestaande muziek voor piano. Zijn pianobewerkingen variëren van nummers van Queen, Elton John en verschillende filmmuziek. Voor 2023 staat de opname van een soloalbum op de planning. Michiel is ook regelmatig te horen in zijn eigen huis, tijdens zijn jaarlijkse huisconcerten in Utrecht en Emmen, waarbij je zijn muzikale spel op slechts enkele meters afstand van zijn vleugel kunt ervaren.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Michiel Roosen optreden van 14.20 - 15.10  uur

Locatie 2 - PK de Swaen, Voorhaven 135

 

 Klik hier om terug naar boven te gaan.

Hielko Ubels

Hielko Ubels

Hielko Ubels (54) is een enthousiast pianist die nu al voor de zesde keer meedoet aan de Pianowandeling in Edam. Hij heeft een voorliefde om uitdagend klassiek repertoire in te studeren en maakt graag van de gelegenheid gebruik om dit aan u te laten horen tijdens de Pianowandeling in Edam.  

Toen hij 10 jaar was begon Hielko met orgellessen op de muziekschool in Bennekom. Deze lessen gingen zeer voorspoedig waardoor zijn docent, toen hij 15 was, adviseerde om pianolessen erbij te nemen om de techniek verder te verbeteren. Hielko werd direct zeer gegrepen door de piano waardoor hij volledig overstapte van het orgel naar de piano. Nog geen jaar later won hij, tot grote verrassing van zijn ouders, het pianoconcours van de muziekscholen Ede, Veenendaal en Wageningen met een modern stuk van de Nederlandse componist Willem Pijper. Daarbij werd destijds de kanttekening gemaakt dat hij niet eerste zou zijn geworden met een stuk van Mozart of Chopin omdat hij nog aan de finesses van de pianotechniek moest sleutelen. Toen hij 18 jaar was behaalde hij echter de eerste prijs op het pianoconcours van alle Gelderse muziekscholen met het 2e Scherzo van Chopin. 

 

Hielko start de middag met achter de Vliegende Vleugel te zitten van 13.00 - 13.30 uur. De vleugel rijdt door Edam vanaf Damplein richting Kaasmarkt (Nieuwenhuyzenplein).

 

Tijdens de PianoWandeling zal Hielko Ubels optreden van 15.10 - 16.00  uur

Locatie 18 - Kerk De Vermaning, Nieuwenhuyzenplein 6

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Hans van den Hombergh

Hans van den Hombergh

Hans van den Hombergh is geboren in Boxmeer op 20 oktober 1947. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat hij voor de muziekrichting zou kiezen. Hoewel hij op 6-jarige leeftijd met pianoles begon, stopte hij door omstandigheden na enige jaren en hervatte hij de lessen pas toen hij 14 werd. Hij studeerde toen bij de heer Verhagen op de Nijmeegse muziekschool en kreeg daarna les van Ruud Feenstra, Pieter van Randeraat en Theo Bruins. Hij speelt diverse genres van klassiek, Franse chansons, waaronder Michel Legrand, tot pop waar Beethoven, Schumann, Chopin, Jacques Brel en de Beatles zijn voorkeur hebben. Daarnaast is zijn specialiteit improvisatie en gebruikt hij het publiek als energiebron om verrassingselementen op de piano tot leven te laten komen.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Hans van den Hombergh 2x optreden:

Locatie 19 - De Burghwall, Achterhaven 89 van 13.30 - 14.20 uur

&

Locatie 8 - Restaurant de Harmonie, Voorhaven 92/94 van 15.10 - 16.00 uur

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Jazzband Swingthese

Jazzband Swingthese

De inspiratiebron voor Jazzband Wingthese, of Swingthese II, is het  American Songbook met een selectie van songs vooral bekend geworden door Sinatra. John van Schaijik, aanvankelijk contrabassist en gitarist in de band, is door aanmoediging van het publiek steeds meer gaan zingen. Tot zijn eigen verbazing bleek op festivals in o.a. Düsseldorf en Den Haag dat zingen nog meer in de smaak viel dan virtuoos gitaarspel. Swingthese heeft zich mede daardoor ontwikkeld van Dixieland en Swing naar songs die vooral bekend zijn geworden door de amerikaanse zangers. Het repertoire is zeer afwisselend met Ballades, Swing en Bossa Nova. Bekijk bijvoorbeeld een van de filmpjes van Swingthese ll hier: https://youtu.be/QFoHo_TVEQw

 

Tijdens de PianoWandeling zal Jazzband Swingthese optreden vanaf 14.20 - 16.00  uur

Locatie 19 - De Burghwall, Achterhaven 89

 

De bezetting is er naar:
John van Schaijik: vocals, gitaar en saxofoons
Joseph Olivier: piano
Pierre Houben: basgitaar
Harrie Bongaerts: slagwerk
Gerard Loose: saxofoons

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Ballwork Seven Jazzband

Ballwork Seven Jazzband

Ballwork Seven Jazzband is opgericht in 1960 als studenten-dixielandband.

Na het afstuderen van de leden viel de band uit elkaar. In het kader van het 100-jarig bestaan van studentenvereniging Unitas in Utrecht ontstond in 2011 het idee de band voor één keer weer bij elkaar te halen. Het optreden van het eeuwfeest met ruim 1700 mensen was een groot succes.

Het is dan ook niet bij dit ene optreden gebleven. De band is inmiddels alweer ruim negen jaar volop actief. Zo'n tien keer per jaar wordt opgetreden bij jazzclubs, privépartijen, recepties, sportverenigingen etc.

In 2013 maakte de band een korte tournee door Zuid-Frankrijk. Bij elke gelegenheid slaat het enorme enthousiasme van de bandleden direct over op het publiek.

 

Tijdens de PianoWandeling zal  Ballwork Seven Jazzband optreden van 13.30 - 15.10  uur

Locatie 8 - De Harmonie, Voorhaven 92/94

 

De bezetting is als volgt:

Ernst Bruins: trompet/cornet

Willem van Ewijk: trombone

Jan Chris van Kooten: banjo

Aad Overeem: saxofoons en zang

Thijs Riechelmann: klarinet

Wim Scherpenzeel: bas

Jaap Timmerman: piano

 

 Klik hier om terug naar boven te gaan.

Otto Ede Pool

Otto Ede Pool

 

Otto Ede Pool begon als kind met vioollessen en speelt piano vanaf zijn 10e jaar. Eerst als autodidact, daarna  aan de toen nog bestaande muziekschool in Leiderdorp. Later volgden een pianostudie aan conservatoria Groningen, Essen, Lyon en Den Haag  bij Akke Ferguson, Alwyn Bär, Detlef Kraus, Else Krijgsman en Geoffrey Madge en masterclasses en zomercursussen bij Jaques Chapuis, Georgy Sebök, Pjotr Paleczny, Paul Tortellier, Peter Feuchtwanger, Karl-Heinz Kämmerling en Edith Picht-Axenfeld.

 

Otto was pianist bij Joop van den Ende musicals als ‘Phantom of the Opera’ en ‘Miss Saigon’. Hij trad daarnaast op als solist in oa pianoconcerten van Mozart, Rachmaninov en Chopin en verzorgde enkele premières van Nederlandse componisten.

 

De afgelopen 20 jaar werkt hij als ICT- projectleider en security adviseur en sinds een paar jaar treedt hij weer incidenteel op als pianist -al dan niet in kamermuziekverband- met klassiek werk. Recent repertoire: 3 laatste Beethovensonates, Messiaen Quatuor pour la Fin du Temps, Moussorgsky Schilderijententoonstelling, Brahms Rhapsodiën en Ballades.

Nu staan de 4 Chopin ballades op het programma.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Otto Ede Pool optreden tussen 15.10 - 16.00 uur

Locatie 9  - RK Kerk, Voorhaven 126

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Drost&Zetzema

Drost&Zetzema

Een ‘gouden duo’… het absolute contrast tussen de twee maakt dat de verschillen elkaar weer zo goed aanvullen dat het een prachtig geheel wordt om naar te luisteren en te kijken…

 

Het programma "een half uur Kippenvel" waarmee Drost&Zetzema haarzelf in juni 2015 in theater en muziekland heeft neergezet was geïnspireerd op en door diverse artiesten. Zelf uitgezochte Kippenvelnummers met daaroverheen een eigen heerlijk sausje met een draai wat zorgde voor verrassend mooie plaatjes en dat vond het publiek ook...

Dit muzikale avontuur smaakte naar meer, wat resulteerde in het liedjesprogramma Perron 1, waarin twee dames op zoek gaan naar vriendschap en herkenning. Een verzameling zelf geschreven mooie nummers waar de tekst net zo belangrijk is als de melodie.

 

Tijdens de PianoWandeling zingen zij niet alleen hun eigen repertoire maar ook liedjes van anderen, heel herkenbaar en toch ook weer niet… Drost&Zetzema bezingt het leven. Pakkende teksten, wonderschone composities en twee gouden keeltjes. Dat is Drost&Zetzema in een notendop. 

 

Dit keer begeleid door een muzikaal trio: Bob Groothuis (piano), Marc Kruithof (percussie), Hans Hooglander (bassist)

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij, met af en toe een kleine pauze ertussen, optreden:

Van 13.30 - 16.00 uur

Locatie 15  - Kapsteeg 3, Familie Reilingh

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Combo Monnickenwerk

Combo Monnickenwerk

Heerlijke ritmische nostalgie uit de jaren 40, 50 en 60. Combo Monnickenwerk speelt authentieke klassiekers in vele soorten en maten, waaronder overgoten met een jazzy sausje en afgewisseld met legendarisch rock- en bluesnummers.

De muzikale bagage van de bandleden resulteert in een swingende sound.

Zwoele zang en melodieuze gitaarklanken trekken de aandacht, waarbij de ritme sectie zorgt voor een solide basis.

Samen met de gedreven speelwijze van de toetsenist en saxofonist zorgen zij voor de ultieme sfeer.

Of het nu gaat om een kroeg of podium, in een tent of gewoon bij u thuis, Monnickenwerk werkt.

 

Arjan de Bood: piano

Nella Roffelsen: zang

Wim Grotendorst: gitaar

Hans Liesker: Basgitaar

Johan Horjus: Saxofoon

Paul Holtkamp: drums

 

Tijdens de PianoWandeling zal het Combo Monnickenwerk optreden van 13.30 -14.45 uur

Locatie 11  - Restaurant De Fortuna, Spuistraat 3

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Pianola Vereniging

Steck pianola van Marcel Veel
Steck pianola van Marcel Veel

De Nederlandse Pianolavereniging zet zich in voor het behoud van de pianola. Een pianola is een piano die door middel van papieren muziekrollen kan worden bespeeld. 
De pianolist, de bespeler van de pianola, zorgt door het beïnvloeden van de luchtdruk in het systeem en het variëren van het tempo voor een muzikale uitvoering van de muziek op de pianolarol. Een variant hierop is de reproductiepiano die geheel automatisch zowel de noten als het tempo en dynamiek speelt en via ingespeelde muziekrollen het spel van pianisten uit het begin van de 20e eeuw kan laten horen. De pianolavereniging zal dit jaar een tweetal pianola's ten gehoren brengen met daarbij zowel muziekrollen van meer als 100 jaar oud als nieuw gearrangeerde stukken voor pianola. 

 

Tijdens de PianoWandeling worden er 2 Pianola's ingezet.

Ze kunnen dan ook beluisterd worden op 2 verschillende locaties:

 

Locatie 4 - Bakhuis de Koophandel, Voorhaven 127 van 13.30 - 14.20 uur & 15.10 - 16.00 uur

 

Locatie 16 - Atelier Gea Karhof, Bierkade 4 van 14.20 - 15.10 uur

 

 

 

Bezoek de website van de Pianola Vereniging: www.pianolavereniging.nl, of klik hier om terug naar boven te gaan.

Yoran van Oort

Yoran van Oort

Yoran van Oort speelt al piano sinds zijn 13e en heeft vele jaren les gehad. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke muziek van deze tijd, daaronder vallen componisten zoals Ludovico Einaudi, Philip Glass, etc. (minimal music). Daarnaast speelt hij ook veel klassieke muziek van o.a. Erik Satie, Frederic Chopin etc.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Yoran van Oort Tol optreden tussen 15.10 - 16.00 uur

Locatie 12  - SAS Bloemiste, Kleine Kerkstraat 22

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Levien Stevense & Eric Zwarthoed

Foto: Els Broers
Foto: Els Broers

Levien Stevense, 23 jaar oud, en woont in Volendam. Naast dat hij een liefhebber van klassieke muziek is, volgt hij ook nog een Master aan de Technische Universiteit in Delft als Lucht- en Ruimtevaarttechnicus. Hij begon als 10-jarige met keyboard les van Dick Plat en Marjan Molenaar, is vervolgens hogerop gegaan en is in aanraking gekomen met Frank Keijzer, waarbij hij 9 jaar les heeft gehad. Zijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar klassieke muziek, van barok tot de romantiek, en speelt daarom welbekende componisten zoals Bach, Beethoven, Rachmaninoff en Tsjaikovski. Tijdens zijn muzikale carrière heeft hij enkele keren mogen optreden in de St. Aegtenkapel te Amsersfoort tijdens een tentoonstelling, tijdens een kerstmis in Volendam en openingsuren van de Grote Kerk in Monnickendam. Verder heeft hij in 2016 en 2017 meegedaan aan deze pianowandeling met Frank Keijzer en Marijn Tol en in 2019 samen met Eric Zwarthoed. 

 

Eric Zwarthoed is 24 jaar en woont eveneens in Volendam. Hij heeft Politicologie en Economie gestudeerd, maar heeft daarnaast een passie voor klassieke muziek. Onder begeleiding van organist Gustaaf Schulz is hij zich muzikaal gaan ontwikkelen in de pianomuziek. Mendelssohn, Schubert, Beethoven, Mozart, Bach. Ze zijn allemaal voorbijgekomen. Daarnaast brengt hij de opgedane pianotechnieken ook in de praktijk: hij begeleidt, samen met Frank Keijzer, de Zangertjes van Volendam op piano. "Zeker met kerst is het een hele eer om de Zangertjes te begeleiden. De kerk loopt vol, klokken klinken. Iedereen is klaar voor de kerkmis. Het is dan echt fantastisch om voor zoveel mensen te mogen spelen". 

 

Samen noemen Levien en Eric zich het Pianoduo Zwarthoed & Stevense. Samen treden ze regelmatig op door heel Nederland en zetten ze zich neer als een veelbelovend pianoduo met veel optredens in de toekomst.

 

Tijdens de PianoWandeling za het pianoduo Zwarthoed & Stevense afwisselend optreden tussen 13.30 - 15.10 uur

Locatie 9  - RK Kerk, Voorhaven 126

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Tooske Hinloopen

Tooske Hinloopen
Tooske Hinloopen

 Tooske Hinloopen studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Ook volgde ze masterclasses bij Noël Lee en Naum Grubert en studeerde ze muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Gezien haar interesse in de Russische muziek heeft ze bijvak Russisch gedaan en haar afstudeerscriptie ging over Russische muziek. Tooske speelt graag samen met andere collega’s. Momenteel werkt ze veel samen met de celliste Christina Kellenberger. Op aanvraag spelen zij op huisconcerten of op feestelijke en plechtige gebeurtenissen (www.muziekbijeenafscheid.nl).

 

Tooske Hinloopen verwerkt haar muzikale ervaringen in Musicolumns: korte verhalen waarin muziek een kleine of grote rol speelt. Op haar YouTube kanaal PianoStudioAmsterdam heeft zij een aantal gratis online pianolessen en Piano Tutorials gepubliceerd. Op haar concerten brengt zij eigen werk: pianocomposities afgewisseld met musicolumns.

 

Bezoek haar YouTube kanaal: https://www.youtube.com/@PianoStudioAmsterdam 

Of bekijk haar composities: www.pianostudioamsterdam.com 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen Afke Borst, Nellie Borst, Tooske Hinloopen en Ingrid Röst afwisselend zorgen voor een prachtige muzikale middag van 13.30 - 16.00 uur

Locatie 6  - Nieuwehaven 58, t.h.v. Marcel Zijlstra

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Afke Borst, Nellie Borst, Tooske Hinloopen, Ingrid Röst

Afke Borst
Afke Borst

 

Afwisselend is het beste woord voor het programma op Nieuwehaven 58. Componisten uit verschillende landen en tijden, lang geleden en recent. Romantisch werk zal klinken van Chopin, Schumann en Moussorgsky. De ‘Tango Bittersweet’ van de Amerikaanse jazzpianist Fred Hersch levert een modernere ‘sound’ en de eigen composities van Tooske Hinloopen trekken ons helemaal in de 21ste eeuw.

Naast de piano (Afke Borst en Tooske Hinloopen), klinken zang (Ingrid Röst), cello (Nellie Borst) en niet te vergeten de baritonsaxofoon (Marleen Schipper).

 

Het programma op een rijtje: (blok 1 en 3)

Fréderic Chopin (Polen, 1810 – Frankrijk 1849): Twee walsen op.69 (Afke)

Robert Schumann (Duitsland, 1810 - 1856 ): het lied ‘Widmung’ uit de cyclus Myrthen.

Modest Moussorgsky (Rusland, 1839 -1881): ‘Het oude kasteel’ uit Schilderijententoonstelling gespeeld door Marleen op de baritonsaxofoon.

Fred Hersch, (Verenigde Staten 1955). Tango ‘Bittersweet’, door Nellie op de cello.

 

Tooske Hinloopen (blok 2) zal samen met sopraan Ingrid Röst een aantal eigen composities ten gehore brengen.

 Uitvoerenden: zie vervolgpagina

 

Tijdens de PianoWandeling zullen Afke, Nellie, Tooske en Ingrid afwisselend zorgen voor een prachtige muzikale middag van 13.30 - 16.00 uur

Locatie 6  - Nieuwehaven 58, ten huize van Johan Keijzer en Marcel Zijlstra

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Fierstemmig

Fierstemmig

Het a capella herenkwartet Fierstemmig bestaat sinds 2006. Het viertal was lid van en komt voort uit het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor. Fierstemmig bewaart goede herinneringen aan optredens voor de covidperiode in het kerkje van Jisp, de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, in het Zaantheater bij Zaans Zilver en Zaans Goud, op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen en een recital in Oostzaan.

Recenter werd er gezongen in het Kerkje van Krommeniedijk, samen met damestrio Tri Voti, en in de kerk van Oostzaan op 18 december 2022 waarbij bijgaande foto werd genomen.

De stemmen in Fierstemmig zijn: Peter Trompert, eerste tenor; Wim Hondelink, tweede tenor; Geert Koehoorn, bariton en Piet Bindt, bas.

Het repertoire is zeer divers en bevat liederen in diverse Europese talen als Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Fierstemmig brengt graag gezangen uit verschillende perioden, zowel klassiek als populair.

 

Tijdens de PianoWandeling zal de A-capella Herengroep Fierstemmig optreden van 14.20 - 15.10 uur

Locatie 1 - Raadzaal Stadhuis, Damplein 1

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Salonorkest RIEN NE VA PLUS

Salonorkest RIEN NE VA PLUS

Het salonorkest RIEN NE VA PLUS speelt salonmuziek uit het begin van de vorige eeuw. Dat is ook de muziek die in 1912 met heldenmoed werd gespeeld aan boord van de zinkende Titanic. Vrolijke muziek, die de ontredderde passagiers het gevoel moest geven dat het allemaal wel goed zou komen. Het was de tijd waarin Scott Joplin furore maakte met zijn ragtimecomposities, terwijl het romantische repertoire in de café’ s en restaurants onverminderd populair bleef.

Een salonorkest kon in die tijd alles spelen: romantisch-klassiek, Roemeense zigeunermuziek en ragtime. De enige ambitie was: een plezierig achtergrondgeluid, als begeleiding voor gezelligheid, eten en drinken.

 

In de negentiger jaren van de vorige eeuw besloten Mignon de Lange en Enno van der Schans, beiden als advocaat werkzaam in Amsterdam, hun kantoor te laten horen hoe inspirerend het kan zijn om deze salonmuziek weer tot leven te brengen. Samen met een paar andere muzikale kantoorgenoten hebben zij een salonorkest geformeerd waarmee zij jarenlang feesten en partijen binnen en buiten hun kantoor met hun muziek hebben opgevrolijkt .

Vandaag de dag bestaat het orkest nog steeds uit amateurmusici die naast hun dagelijkse werkzaamheden graag muziek maken, waaronder een paar juristen die op gezette tijden het wetboek voor het muziekboek verruilen.

 

Tijdens de PianoWandeling zal het Salonorkest optreden van 13.10 - 14.20 uur en van 15.10 -16.00 uur

Locatie 2 - PK de Swaen, Voorhaven 135

 

Bezoek de website van Rien Ne Va Plus:vwww.salonorkestriennevaplus.nl, of klik hier om terug naar boven te gaan.

 

Erik de Laeter & Cobi Zilver

Erik de Laeter & Cobi Zilver

Cobi Zilver (alt- en tenorsax) en Erik De Laeter (piano/keyboard) hebben al menigmaal opgetreden tijdens de PianoWandeling Edam. Standards (blues, jazz, pop/rock) zoals “Ain’t misbeheaving”, “Black Orpheus”, “Bluesette”, “Desafinado”, “Java jive”, “Over the rainbow”, “Recado bossa”, “Summer samba” zitten in het repertoire. Het duo heeft al meerdere malen in publiek gespeeld: Pianowandeling Edam 2012 tot en met 2015 en 2017, Rondje Piano Schagen 2015 en 2017 en Muzikale Wandeling Wervershoof 2015.  Cobi speelt daarnaast nog tenorsax in big band “Big Gig” uit Wognum.

 

Krijg een impressie van het duo met:

Een zelfgeschreven stuk door Erik, "The Magic of Edam": https://www.youtube.com/watch?v=8IUzbqvgMwU 

Of zie Cobi in actie met het nummer "Take 5": https://www.youtube.com/watch?v=BiIv64ra5CU 

 

Tijdens de PianoWandeling zullen Erik & Cobi optreden van 14.20 - 15.10 uur

 

Locatie 4 - Bakhuis de Koophandel, Voorhaven 127 

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Frits Reynaert

Frits Reynaert

Frits Reynaert startte zijn beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort in 1977.

Na 2 succesvolle audities werd hij benoemd tot stadsbeiaardier van Enkhuizen in 1980 en tot stadsbeiaardier van Almere in 1981. Sinds 1991 is hij eveneens stadsbeiaardier van Hoorn.

Als stadsbeiaardier bespeelt hij de carillons, is hij adviseur/coördinator van de zomerseries carillonconcerten en heeft hij de muzikaal-technische supervisie over de gemeentelijke instrumenten.

In 2016 beëindigde hij na 35 jaar zijn werkzaamheden in Almere.                              

Reynaert is daarnaast werkzaam als stadsbeiaardier van de gemeenten Edam en Dronten.

Al vanaf 1980 bespeelt hij regulier de Hemonybeiaard van het Koninklijk Paleis op de Dam te Amsterdam en is coördinator van deze bespelingen.

 

 

Voorafgaande aan de PianoWandeling zal Frits Reynaert het Carillon van De Speeltoren bespelen.

Van 12.00 - 13.00 uur

Locatie 14 - De Speeltoren, Lingerzijde 1

 

Bezoek zijn website: http://www.fritsreynaert.nl, of klik hier om terug naar boven te gaan.

Zigeunerorkest Ogto Gadjè

Zigeunerorkest Ogto Gadjè

Ogto Gadjè is een term uit het Rom, taal der Roma-zigeuners, en staat voor acht burgers, in de zin van acht niet-zigeuners (‘gajes’). In de basis is het orkest Hongaars georiënteerd, hetgeen blijkt uit de typische Boedapest-samenstelling van de instrumentengroep. Inmiddels heeft het orkest zich toegelegd op zigeunermuziek uit diverse landen, met zelfs klezmer-, jazz- en tango-invloeden. Misschien past het in het geval van Ogto Gadjè dan ook beter te spreken van Nederlandse zigeunermuziek: traditionele zigeunermelodieën op volstrekt eigen wijze geïnterpreteerd en uitgevoerd.

 

Tijdens de PianoWandeling zal het Zigeunerorkest Ogto Gadjè optreden van 14.45 - 16.00 uur

Locatie 11  - Restaurant De Fortuna, Spuistraat 3

  

Bezoek de facebook pagina van het zigeunerorkest: https://nl-nl.facebook.com/ogto.gadje/, of klik hier om terug naar boven te gaan.

Nazariy Fesyk

Nazariy Fesyk

My name is Nazar. At the moment I am 18 years old, I was born in Kyiv in 2004. At the age of 6, I started studying at a music school, but very soon I realized that the quality of education here was not enough, and I entered the Lysenko specialized Kyiv music lyceum at the age of 12. At the Lysenko Lyceum, I met Boris Fedorov, who is currently teaching at the Amsterdam Conservatory. He became my teacher for years before my graduation.
Practicing at the Kiev Musical Lyceum, I took part in many concerts and competitions throughout Europe. The war began at the moment I was about to finish study in Lyceum, which made it much more difficult to study at the Kiev Lyceum and prepare for the entrance exams. And it was simply unsafe to live in Kyiv. After a month of war in Ukraine, I moved to the Netherlands, where I was sheltered for a long time in Katwoude, until it became known that I entered the Royal Conservatory in The Hague, where I study to this day.

I took part and won many international piano competitions such as: «Nomea» piano competition (Italy), International piano performance (Canada), International piano competition «Resonances» (France), International piano and string competition «American protege» (U.S.)

 

Tijdens de PianoWandeling zal Nazariy Fesyk  optreden van 13.30 -14.20 uur

Locatie 18  - Kerk De Vermaning, Nieuwenhuyzenplein 6

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Toetsen, Haren & Snaren

Toetsen, Haren & Snaren

Maisa van der Kolk speelde jarenlang in verschillende volksmuziekorkesten en startte in 2009 Stichting De Muziekkamer Edam met het doel vergeten muziekinstrumenten onder de aandacht te brengen en zo een bijna vergeten muziekcultuur te behouden. In de muziekkamer aan de Lingerzijde kun je op afspraak een demonstratie bijwonen op bijzondere instrumenten als draailier, kantele,  psalter, nyckelharpa, zaag, glasorgel . 

  

Jaye Vickers' liefde voor de accordeon begon toen zij 7 jaar oud was, in bad luisterend naar een zeer Engels radioprogramma genaamd Sing Something Simple, met de zangers van Cliff Adam, begeleid door de accordeonist Jack Emblow. Jaye hield van de zachte melodieuze begeleiding die hij bij de liedjes gaf. Omdat zij groot genoeg was kocht haar vader een accordeon. Lessen, examens en wedstrijden volgden, maar dat nam voor haar het plezier van het instrument weg.

Jaye wilde alleen maar simpele muziek spelen en met andere mensen. Omdat de accordeon niet zo’n populair instrument was om te leren spelen, was er veel vraag naar en daarom leerde zij veel verschillende stijlen spelen, klassieke folk, klezmer, Parijse cafemuziek, inclusief het volledige repertoire van Edith Piaf!

De laatste jaren is haar passie Europese volksmuziek. Sinds zij in Nederland woont, speelt zij met veel verschillende muzikanten, wat zeer verrijkend is. En muziek maken met Maisa, Marijke en Piet geeft haar de mogelijkheid om prachtige deuntjes en liedjes  uit verschillende regio’s in Europa te begeleiden. 

 

Tijdens de PianoWandeling zal de Muziekgroep Toetsen, Haren en Snaren 2x optreden

van 13.30 - 14.20  uur & van 15.10 - 16.00 uur

Locatie 1 - Raadzaal Stadhuis,  Damplein 1

 

 

 Klik hier om terug naar boven te gaan.

Simon Gitsels

Simon Gitsels

Simon Gitsels is fulltime songschrijver en pianist. Het afgelopen jaar heeft hij allerlei liedjes uitgebracht, van Merol en Waylon tot Armin van Buuren. Op dit moment werkt hij met zijn oude partner in crime Michiel Flamman aan het vierde studio album van zijn singersongwriterproject ‘Solo’, waarbij ze akoestische gitaar en piano mengen met spannende klanken en arrangementen. Van die nieuwe plaat gaan ze veel liedjes door de Kaasloods laten schallen, afgewisseld met solo pianowerk.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Simon Gitsels vanuit zijn eigen studio optreden vanaf 13.30 - 16.00 uur

Locatie 3 - Studio achter Dwars, Voorhaven 127

 

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.



Feico Deutekom

Feico Deutekom

Op 28 mei keert pianist Feico Deutekom terug naar Edam met een programma met toegankelijke hedendaagse muziek.

Tijdens dit concert speelt Feico muziek van neo-klassieke en minimal componisten die hem het meest dierbaar zijn, zoals Philip Glass, Nils Frahm, Max Richter, Hania Rani en Ryuichi Sakamoto, muziek met een heel open en authentieke stijl die de luisteraar direct in het hart weet te raken.

Velen zullen herinneringen koesteren aan het laatste concert van Feico tijdens PianoWandeling vorig jaar, waar hij zijn eigen bewerkingen van de muziek van Philip Glass op betoverende wijze vertolkte. Het was muisstil in Grote Kerk!

Ook in het komende programma zal Philip Glass niet ontbreken, de beroemde Amerikaanse componist en grondlegger van de zogenaamde minimal music en die zeer bepalend is geweest voor Feico’s inspiratie als pianist. Een divers programma dus met ritmische en opzwepende muziek die wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Feico Deutekom 3x een half uur optreden:

13.30 - 14.00 uur; 14.30 - 15.00 uur en 15.30 - 16.00 uur

Locatie 5  - Het Witte Kerkje Exp.23 , Nieuwehaven 23

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Arnau Helsloot

Arnau Helsloot

Mijn naam is Arnau Helsloot en ik ben 20 jaar oud. Ik heb al vanaf mijn achtste pianoles van Gustaaf Schultz en speel piano voor mijn plezier. Momenteel ben ik derdejaars student bachelor natuur- & sterrenkunde op de UvA/VU (Amsterdam).

Voornamelijk speel ik klassieke muziek, zoals Bach, Mozart, Mendelssohn en Beethoven. Naast piano heb ik veel interesse voor onderwerpen gerelateerd aan het universum, wiskunde en natuurkunde, game ik vaak en heb ik op voetbal gezeten.

 

Tijdens de PianoWandeling zal  Arnau Helsloot optreden tussen 13.30 - 14.20 uur

Locatie 12  - SAS Bloemiste, Kleine Kerkstraat 22

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Sieger Jöbsis

Sieger Jöbsis

Sieger Jöbsis is een 16-jarige pianist uit Amsterdam die al jong geboeid was door de klank van de piano.

Hij heeft les bij Evelina Vorontsova en had meteen veel plezier in optreden, waarbij de Laeiszhalle in Hamburg, het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam onvergetelijke herinneringen opleverden.

Bij concoursen kreeg Sieger te horen dat hij de piano laat zingen en het publiek weet te boeien.

Hij won het Florence Concours, de eerste prijs en de Jong Talent Aanmoedigingsprijs bij het Jong talent Concours Maassluis en de derde prijs bij het Steinway Pianoconcours.

Sieger volgde een masterclass bij Hannes Minnaar en als prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours trad hij op met het professionele kamermuziekensemble Monward Consort.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Sieger Jöbsis 2x een half uur optreden:

van 14.00 - 14.30 uur en van 15.00 - 15.30 uur

Locatie 5  - Het Witte Kerkje Exp.23 , Nieuwehaven 23

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Jong Talent Klas / Leerlingen van Marjes Benoist

Kinderen uit de Jong Talent Klas van de Utrechtse Academie voor Muzikaal Talent (AMT) zijn: 

 

Julia van der Veeken (12 j.) wordt begeleid met Margriet van den Hoven (12 j. - viool). Zij spelen samen een Mozart sonate.

 

En nog twee jongens die naar het conservatorium willen: 

Dylan Hu en Tom ten Broecke (zie vervolg pagina).

 

Tijdens de PianoWandeling zullen de leerlingen van Marjès Benoist optreden tussen 13.30 - 15.10 uur

Locatie 7 - a/d Nieuwehaven 61 (Voorheen Kaaspakhuis De Vlijt).

 

 Klik hier om terug naar boven te gaan.

Julia van der Veeken

Julia van der Veeken

Mijn naam is Julia van der Veeken (2010). Ik woon in Oosterbeek en zit in de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Sinds mijn derde jaar heb ik pianoles. Vanaf september 2019 heb ik les van Marjès Benoist.

Op mijn achtste heb ik de wedstrijd “Mozart, je zult maar een wonderkind zijn” gewonnen.

Dit werd georganiseerd door het Gelders Orkest in samenwerking met Edwin Rutten.

Mijn droom is om later pianist te zijn en mensen te laten genieten van mijn pianomuziek. Ik ben dan ook heel blij dat ik in juni 2022 ben toegelaten tot de Academie voor Muzikaal Talent die is gehuisvest in het Utrechts Conservatorium (AMT).

Naast piano spelen houd ik van tekenen, knutselen en kick boksen.

 

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

 

Margriet van den Hoven

Margriet van den Hoven

Mijn naam is Margriet van den Hoven (2010). Ik woon in Utrecht en ik zit in de 1ste klas van het Leidsche Rijn College.

Sinds mijn zesde ben ik begonnen met muziek maken. Als eerste ben ik begonnen met de piano en zangles, bij Zangschool Utrecht, wat ik nu nog steeds met veel plezier doe! Op mijn zevende begon ik met vioolspelen bij Judith Verona Martin. In 2020 mocht ik leerling worden van Chris Duindam. In juni 2020 ben ik toegelaten tot de AMT. Sindsdien heb ik deelgenomen aan het Maassluis Concours (2de prijs), het Britten Concours 2020 (aanmoedigingsprijs) en het Prinses Christina Concours.

Naast  al mijn instrumenten doe ik ook aan wedstrijdzwemmen waar ik al best veel prijzen heb gewonnen! Mijn viool heb ik in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds (NMF). Vioolbouwer: Lambert Houniet

Tom ten Broecke

Tom ten Broecke

Tom ten Broecke is 14 jaar oud, zit in de derde klas van de Havo en is enthousiast pianist sinds zijn 8e. Zijn liefde voor klassieke muziek zat er al vroeg in, met name Chopin, maar inmiddels is de lijst met favoriete componisten snel groeiende.

De basis is gelegd aan het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk en Alkmaar bij Myrtle Treurniet en sinds vorig jaar heeft Tom les van Marjès Benoist.

Vaste prik is de jaarlijkse Summercourse bij Wibi Soerjadi en dit jaar heeft Tom de aanmoedigingsprijs gewonnen bij het Prinses Christina Concours.

Hij wil later heel graag naar het Conservatorium en zich verder ontwikkelen in de muziek.

 

Dylan Hu

Dylan Hu

Mijn naam is Dylan Hu. Ik ben 17 jaar en speel sinds mijn 9de piano. Ik speel voornamelijk klassieke muziek en mocht vanaf 2021 les krijgen van Marjès Benoiost. Ik woon in Capelle aan de IJssel en zit in de zesde klas van het Comenius College Lyceum. Naast het pianospelen doe ik graag aan fitness en kijk ik soms een serie, Ik hoop bij deze PianoWandeling voorspeelervaring op te bouwen.

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Delphine Palumbo

Delphine Palumbo

Mijn naam is Delphine Palumbo en ik speel harp en piano. Ik zit op het Vossius Gymnasium in Amsterdam en kom uit een muzikaal gezin. Binnen de Academie voor Muzikaal Talent studeer ik bij Marjès Benoist voor piano en bij Erika Waardenburg voor harp. Daarnaast heb ik masterclasses gevolgd bij Gwyneth Wentink, Masumi Nagasawa, Nicolas van Poucke, Silvain Blassel en Thomas Beijer.

In de zomer van 2022 speelde ik op uitnodiging op het Musica Mundi Festival waar ik lessen kreeg van meesterharpist Sivan Magen en als solist heb opgetreden. In hetzelfde jaar won ik de eerste prijs bij het Steinway Piano Concours waarbij ik de finale speelde in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook won ik dat jaar de eerste prijs bij het Rosa Spier Harp Concours en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.

Bij het Prinses Christina Concours won ik de eerste prijs in de regionale finale en speelde ik de landelijke halve finale.

Solo recitals speelde ik onder andere in het Vondelpark Open Luchttheater. Kamermuziek speelde ik met het Matangi Quartet, en voor de Classic Express en als solist met het Monward Consort.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Delphine Palumbo (harp & piano) optreden van 14.20 - 15.10 uur 

Locatie 18 - in Kerk De Vermaning, Jan Nieuwenhuyzenplein

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Leerlingen Muziekles Waterland

De leerlingen die meedoen zijn:

 

Ian Dam (17 jaar)

Marijn Warfer (10 jaar)

Ximou Yao (10 jaar)

Anja Mokos

 

 

Laat u verrassen tussen 14.20 - 15.10 uur

Locatie 12, Kleine Kerkstraat 22, SAS Bloemiste

 

Guy Maori

Guy Maori

Guy Maori is an Israeli pianist, fortepianist and harpsichordist who has been residing in Amsterdam since 2017.

Guy performs frequently as a soloist as well as a member of different ensembles. He performed at the Early Music Festival in Utrecht, Het Concertgebouw, NPO Radio 4 Festival, Podium Witteman on national TV, Grachtenfestival, NTR's Zomerfestival, Festival Jong Talent in Schiermonnikoog, Huis te Linschoten and more.

In 2020 Guy won the first prize in the Grachtenfestival competition with his duo, Duo Zeffiretti. That win was followed by a concert tour across the Netherlands. Guy has also recorded for the Israeli radio and played in music festivals of the Jerusalem Music Center.

Guy started his piano lessons at the age of 8 with Natalia Blumenfeld at the Israel Conservatory of Music. At the age of 12, he performed with the Israeli Chamber Orchestra. In 2016 he graduated with honors from the Buchmann-Mehta School of Music in Tel Aviv with Professor Asaf Zohar as his piano teacher. In 2018 Guy obtained his Master of Music diploma from the Conservatorium van Amsterdam under the guidance of Naum Grubert.

During his Master's in piano performance, Guy's passion and interest in Early Music and historical keyboard instruments were increasing, which led him to pursue another Master's in harpsichord and fortepiano with Olga Pashchenko, Menno van Delft and Kris Verhelst and at the Conservatorium van Amsterdam.

Guy was granted the Holland scholarship as well as scholarships by the America-Israel Cultural Foundation.

 

Tijdens de PianoWandeling zal Guy Maori optreden van 13.30 - 14.20 uur

Locatie 17 - Prinsenstraat 10, bij Gerro de Boer

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.

Leerlingen van Raluca Sabau

Camille Corboz (10 jaar) - vier jaar ervaring, zie vervolgpagina voor meer infozie 

 

Yin Gho Cheung (20 jaar) - ongeveer 4 jaar ervaring, zie vervolgpagina voor meer info

 

 Rene Gerritsma, zie vervolgpagina voor meer info

 

Tijdens de PianoWandeling zullen zij om beurten optreden van 14.20 - 15.10 uur

Locatie 17 - Prinsenstraat 10, bij Gerro de Boer

 

Klik hier om terug naar boven te gaan.