Florian Verweij

Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve

Al op jonge leeftijd trok Florian met zijn openhartige spel de aandacht op concoursen. Prijzen behaalde hij bij het Prinses Christina Concours, de Young Pianist Foundation Competition en het Steinway Pianoconcours. ​​Recent behaalde Florian de eerste prijs bij de International Magnus Piano Competition in Litouwen (2021) en was hij finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists (2018).

Hij soleerde o.a. met Amsterdam Sinfonietta en was veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2018 neemt Florian regelmatig deel aan familie- en schoolvoorstellingen van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In de afgelopen jaren werd hij uitgenodigd om op te treden in Spanje, Litouwen, Georgië, Griekenland, Canada en de VS.

 

Tijdens de Avond van de Genomineerden in de NedPho-koepel in Amsterdan op 10 februari j.l. hebben de drie genomineerden, waaronder Florian, zich voorgesteld.

De Avond van de Genomineerden van het Grachtenfestival is nu achter de rug! En nu bedenken wat zijn programma gaat worden voor zijn recital in de serie Meesterlijk! voor de GrachtenfestivalPrijs in augustus. 

 

 

www.florianverweij.nl