Salonorkest RIEN NE VA PLUS

Salonorkest RIEN NE VA PLUS

 

De naam van het orkest, RIEN NE VA PLUS, is niet voor niets ontleend aan het spelen van roulette. Heeft een orkest voor het luisterende publiek de muziek eenmaal ingezet, dan is er voor de spelers geen weg meer terug en moet het stuk uitgespeeld worden, ongeacht het resultaat. In het repertoire herleeft de herinnering aan de trilogie van vroeger: Romantisch - Roemeens - Ragtime. Van Salut d’Amour naar Schwarze Augen, en van Scott Joplin’s New Rag naar Somebody Loves Me, overgoten met een vleugje swing uit de Roaring Twenties.

 

Het orkest wordt nog steeds geleid door pianist Enno van der Schans en violiste Mignon de Lange. Enno, die zichzelf als kind piano leerde spelen, weigerde in de vijftiger jaren als schooljongen pianoles nadat hij de Black and White Rag - nu op de CD opgenomen met het orkest - noot voor noot met een potlood in een schriftje had overgeschreven en vervolgens uit het hoofd had geleerd. Mignon, opgegroeid in een gezin vol muziek, begon als vijfjarig meisje met vioolspelen en kwam daarbij al snel in de ban van de zigeunermuziek die zij thuis te horen kreeg. Deze permanente passie voor zelf muziek maken heeft ook het leven ingekleurd bij de andere en orkestleden. 

Er is een nieuwe fluitiste toegetreden in het orkest: Eugénie van der Grinten, zij is conservatoriumdocent fluit geweest aan het conservatorium in Alkmaar.

 

De samenstelling voor de PianoWandeling 2023 bestaat uit: 

Enno van der Schans (piano), Evelien van Hoolwerff (cello), Janneke Bockwinkel (viool), en Eugenie van der Grinten (fluit). 

 

Het orkest kan geëngageerd worden voor feestelijke en niet mechanisch versterkte (dus ook niet te luide) achtergrondmuziek tijdens recepties en diners, i n een op maat af te stemmen bezetting van 2, 3, 4, 5 of 6 musici.

Contact: Enno van der Schans, Van Breestraat 90-H, 1071 ZS Amsterdam, tel 020 - 673 80 33,

e-mail: enno@vanderschans.nl

Website: www.salonorkestriennevaplus.nl