Muziek in Beeld in de Grote Kerk te Edam

 

In oktober 2021 is de gemeente Edam-Volendam de gastheer van de internationale ledenbijeenkomst van EuroArt en initiator van het culturele evenement “De Onthulling”  Onderdeel van deze manifestatie is een bijzondere muzikale middag op zondag 24 oktober in de Grote Kerk te Edam.

Drie muzikanten zijn gevraagd om kunst en cultuur van Edam Volendam muzikaal vorm te geven.

 

Programma:

 

1.         Evan Bogerd

Evan Bogerd is verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam als cantor-organist.

Het orgel op diverse wijze promoten voor een breed publiek is wat Evan Bogerd al jaren inspireert. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke.  Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten.

Evan Bogerd zal op het prachtige kerkorgel uit 1663 improviseren. Hij laat zich inspireren door het glas in lood kerkraam gemaakt door Symen Hens in 1625

 

2.         Yvo Verschoor

Yvo Verschoor maakt programma's met oude filmfragmenten die hij op de vleugel muzikaal  en vertellend omlijst. Ook geeft en organiseert hij diverse concerten in zijn eigen concertzaal in Huize Midwoud te Midwoud, zie website https://yvoverschoor.nl/

Voor deze gelegenheid zal Yvo historische filmbeelden van Edam/Volendam uit de twintiger jaren van de vorige eeuw presenteren.

 

3.         Jacob D. Edwards

De Volendamse singer-songwriter Jacob D. Edwards staat in de finale van de Waterlandse Popprijs. Zijn songs hebben zowel kleine gevoelige als grotere rauwe thema’s tot onderwerp. Hij wordt geïnspireerd door het werk van o.a.  Leonard Cohen, Nick Drake en Jason Molina.

Speciaal voor dit muzikale programma heeft Jacob D. Edwards een song geïnspireerd op schilderijen uit de Spaander collectie Volendam geschreven . Daarnaast zal hij natuurlijk nog een aantal songs uit zijn reguliere repertoire ten gehore brengen.

 

Na afloop van het programma is nog gelegenheid het gebodene te laten bezinken onder het genot van een drankje…

 

                           plaats:                        Grote Kerk Edam - Grote Kerkstraat 57 - 1135BC Edam

                           datum:                       Zondag 24 oktober

                           aanvang:                    14.00 uur, deur open v.a. 13.15 uur

 

Het is verplicht dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de ingang het coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/ herstel /testen) tonen.